S’inicia l’elevació del mur i la perforació dels micropilots en el monument de Les Sitges

31 gener 2019|Burjassot

Obras Los Silos
Obras Los Silos

Des d’ahir a la vesprada ja s’estan fent els treballs de reconstrucció del mur del Pati de les Sitges així com la realització de les perforacions per a la ubicació dels micropilots que formaran part del massís triangular de formigó, completat per aquests elements, a manera de fonamentació de l’estructura que reforçarà el mur nord-est del pati.

Continuem avançant en la construcció del mur. Després d’una xicoteta pausa per a l’apilament de materials i l’arribada de la maquinària pesant, els treballs s’estan realitzant de forma paral·lela, l’elevació del mur i la ubicació dels micropilots. Ara, l’obra ja està realitzant-se de forma contínua i ja es poden veure els primers resultats de l’elevació del mur. Continuem fent passos per a restablir el conjunt monumental, que és el més important, i que estiga en millors condicions del que estava, i en això estem totes les administracions implicades”, ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

En aquests moments ja s’estan començant a utilitzar  les pedres originals que es disposen en el passeig de Concepción Arenal i que van ser les últimes que es van classificar, per a procedir a l’elevació del mur. Aquest mur, que es realitzarà amb morter de calç natural hidràulica i les citades pedres, descansarà sobre un fonament de formigó que no serà visible una vegada acabada l’obra.

Els micropilots s’estan ubicant al llarg de tot el mur nord-est amb una distància entre ells d’un metre, sent 71 elements els que es col·locaran. Es realitzen mitjançant procés de rotació en la perforació del terreny, la qual cosa segons els tècnics no afecta en cap moment al propi mur ni al monument, posteriorment seran emplenats amb injeccions de ciment. La realització dels 71 micropilots durarà com a màxim uns set dies hàbils, i des d’ahir ja s’han col·locat sis.

Així mateix s’estan netejant i classificant de forma ja definitiva tots els elements que hi ha emmagatzemats en la pineda de la Casa de Cultura per a poder desplaçar-los a la zona del passeig de Concepción Arenal i utilitzar-los en l’elevació del mur.