Silenci a Burjassot davant l’últim assassinat d’una dona per violència masclista

28 març 2023|Burjassot

Hui dimarts, 28 de març de 2023, a les 12 h, membres de la Corporació Municipal, així com treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Burjassot s’han concentrat a les portes del Consistori per a guardar un minut de silenci, en senyal de condemna cap a l’últim assassinat per violència masclista, que ha costat la vida a una dona en la localitat alacantina d’Oriola.

Per part seua, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, hui en demà de treball en la seu de la Diputació de València, ha guardat silenci a les portes del palau de la Presidència de la Generalitat, en la Plaça de Manises, juntament amb la resta de representants de la Diputació i de la Generalitat Valenciana, encapçalats pel president Ximo Puig, com a mostra de rebuig de tota la societat valenciana cap a aquests fets, així com de solidaritat envers els familiars i amics de la víctima.

La Delegació de Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat com a violència de gènere l’assassinat d’una dona de 63 anys a les mans de la seua parella en la matinada del passat dissabte, en el municipi d’Oriola. Aquest feminicidi és el primer cas de violència de gènere amb resultat de mort en la Comunitat Valenciana en 2023 i eleva a 11 el nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles enguany a Espanya.

Segons ha informat la Delegació del Govern, la víctima no tenia fills ni filles menors d’edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.