S’inicien les actuacions d’adequació del Jardí de la Devesa del Castell per a la seua posterior obertura al públic

26 octubre 2015|Burjassot

Aquest matí, personal de la Brigada Municipal de l’Ajuntament de Burjassot, al costat de personal d’Imelsa, ha iniciat les labors d’adequació del Jardí de la Devesa del Castell de Sant Joan de Ribera per a la seua posterior obertura al públic tal i com es va acordar després de la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Burjassot i el propi Col·legi Major. L’Ajuntament, en el conveni, es feia responsable de la neteja i adequació del jardí abans de la seua obertura al públic com mesura imprescindible de seguretat per als visitants, ja que l’espai no havia estat mai obert al públic i necessita un profund treball de condicionament.

Després de la visita que ha realitzat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, juntament amb el regidor responsable de Serveis Municipals, Manuel Lozano, i els tècnics responsables de la Brigada Municipal, Jose Vicente Zaragoza, i Paisatgisme, Miguel Gibaja, ha expressat la seua alegria “per l’inici d’aquestes labors d’adequació, ja que són el tret d’eixida a un altre dels grans reptes de Burjassot, fer visitable un espai que sempre hi havia estat tancat al públic i que volem recuperar per a la ciutat i les seues persones. Continuem avançant i esperem que quan s’acaben aquestes tasques, puguem fer realitat un projecte tan il·lusionant per a tots. També vull agrair la col·laboració que en tot moment s’està prestant des del propi Col·legi Major per poder dur a terme aquestes tasques, així com el desenvolupament del conveni”.

Després del procés previ d’inspecció de l’espai per part dels tècnics municipals, s’ha arribat a la realització d’un informe de tasques que cal desenvolupar, i les conclusions del treball són que es va a procedir a les següents accions: neteja de la muntanya; poda des del sòl, inclòs l’ús de perxes, de tot el parc; refaldat d’arbrat i arbustos; retallada en altura d’arbustos que es troben filiformes; eliminació de rebrots, és a dir, aclarit de la muntanya, d’exemplars de Ligustrum japonicum que han aparegut de forma espontània i que amenacen amb apoderar-se de la resta de la vegetació; neteja de fulles de palmeres; estellat o triturat de les restes de podes i estés de les restes de poda pel jardí. Així mateix, es va a procedir també a realitzar la poda en altura de diversos exemplars que presenten perill de caigudes de branques o del propi exemplar. Aquests treballs s’allargaran durant aproximadament cinc mesos.

Totes les labors tenen com a objectiu millorar les condicions de seguretat de les persones que puguen usar i gaudir del parc amb la freqüència d’obertura que s’estime convenient, i de les condicions sanitàries de la vegetació en general, ja que hi ha molta fusta vella que s’està podrint en els arbres, la qual cosa eleva les possibilitats d’aparició d’insectes escolítids perforadors que fins i tot podrien passar-se als artesanats de l’edificació que tanta història valenciana tenen en els seus fonaments.