Tècnics municipals finalitzen un curs sobre Patrimoni

3 febrer 2015|Burjassot

Diferents tècnics municipals de l’Ajuntament de Burjassot van finalitzar, divendres passat 30 de gener, un curs de formació especialitzat sobre patrimoni, que va començar el passat mes de juny. Impartit per professors del Departament de Construccions Arquitectòniques de la Universitat Politècnica de València, el curs ha servit per a la capacitació del personal tècnic, quadres i responsables de manteniment d’edificis en tots els aspectes tècnics i legals que facen possible el bon manteniment dels monuments i llocs amb els quals compta el municipi, amb especial atenció a les Sitges, Monuments Històric Artístic de caràcter nacional, per tractar-se d’un extraordinari i singular monument.

El curs s’ha estructurat en cinc grans blocs teòrics: el concepte de patrimoni cultural, el marc legal en matèria de patrimoni, tant a nivell general com en l’àmbit de la Generalitat Valenciana, tècniques d’intervenció i restauració, tècniques de conservació i manteniment i tècniques de manteniment sobre diversos suports com a fustes, ferros, vidres o petris. La teoria s’ha completat amb diferents mòduls pràctics amb els quals els tècnics municipals han posat en pràctica, en el marc de les Sitges i els seus edificis complementaris, tots aquells conceptes estudiats en els mòduls teòrics.

El curs ha sigut impartit pels professors de la UPV Manuel Jesús Ramírez Blanco, Javier Benlloch Marco, Francisco García García, Jaime Llinares Millán, Montserrat Martínez Valenzuela i Ana Valls Ayuso.