Tot a punt per a la sisena edició de la 10K Solidària Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE

19 setembre 2018|Burjassot

10K Divina Pastora 2018
Plano 10K

La 10K Solidària Divina Pastora Burjassot, a benefici d’AVAPACE i organitzada pel club local de corredors Burjarunners, celebra la seua sisena edició dissabte que ve, 22 de setembre, a les 18.30, amb dues novetats respecte a edicions anteriors. D’una banda, s’incorpora una marxa solidària de quatre quilòmetres amb la qual es pretén incrementar la participació popular en aquesta cita atlètica i fomentar la pràctica esportiva. Per un altre, la carrera tindrà per primera vegada la seua meta en la Plaça Emilio Castelar del municipi, punt on també estarà situada l’eixida, amb l’objectiu de fer més vistosa la prova.

A més de tot això, per primera vegada, els gossos també podran acompanyar als seus amos en aquesta cita esportiva. No obstant això, només podran participar en la marxa solidària de quatre quilòmetres i hauran d’anar degudament subjectes i a curta distància dels seus amos, per a no entorpir la circulació de la resta de corredors.

En la vesprada del passat dilluns 17 de setembre, es van presentar els detalls i les novetats d’aquesta carrera, en un acte que va comptar amb la participació de Rafa García, alcalde de Burjassot; Pilar Nieto, subdirectora General Corporativa de Divina Pastora Seguros; Juan Manuel Requena, president del G.R.D Burjarunners; Javier Gordo, vicepresident del club d’atletisme AVAPACE Corre; Pepe Marquina, president d’AVAPACE; Recaredo Agulló, exatleta, escriptor, periodista i speaker de la prova, i Luis Félix Martínez, atleta i guanyador de la primera i última edició d’aquesta 10K i subcampió d’Europa de mitja marató M45.

Rafa García, alcalde de Burjassot, va manifestar que “és un privilegi estar hui ací. Vull felicitar el club Burjarunners perquè fan un extraordinari treball, ja que, a més de fer esport, fan una labor social. El meu agraïment al treball que esteu fent i que moltes vegades passa desapercebut. Cada any doneu exemple a aquest poble del que és, de solidaritat i de col·laboració entre les diferents associacions. Moltíssima sort aquest dissabte, no tinc cap dubte que serà una carrera estupenda”.

Per la seua part, la subdirectora General Corporativa de Divina Pastora Segurs, Pilar Nieto, es va referir al caràcter solidari que té aquesta prova: “en tots aquests anys, m’heu demostrat que aquesta carrera és, sens dubte, molt més que un esdeveniment esportiu. És una prova per a fomentar l’esport inclusiu, per a intercanviar experiències i per a gaudir de 10 quilòmetres de running sense barreres”.

Amb la carrera d’aquesta finalitat de setmana, el club d’atletisme AVAPACE Corre compleix amb els seus objectius que són la integració de les persones amb paràlisi cerebral, la inclusió en el món esportiu i la recaptació de fons destinats a la nostra associació”, va destacar Javier Gordo, vicepresident del club d’atletisme AVAPACE Corre. En aquest sentit, Pepe Marquina, president de AVAPACE, va assenyalar que “gràcies a iniciatives com aquesta podem abordar inversions que serien impossibles per a nosaltres i, d’aquesta forma, millorar les nostres instal·lacions i el servei que es mereixen les persones amb paràlisi cerebral”.

Plano 10K  

Aquelles persones que vulguen participar, tant en la carrera de 10 quilòmetres com en la marxa de quatre quilòmetres, poden inscriure’s fins dijous que ve, 20 de setembre, a través de la pàgina web de carreraspopulares.com. El preu d’inscripció és de 8 euros per a la carrera i de cinc per a la marxa.

La 10K Solidària Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE és una prova 100% solidària que destina tota la recaptació obtinguda a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE) amb l’objectiu de continuar millorant la qualitat de vida de les persones que pateixen paràlisi cerebral i de les seues famílies. En les cinc edicions celebrades fins hui, la recaptació ha ascendit a prop de 42.000 euros.