Tornen les Rutes guiades per l’Horta de Burjassot

29 febrer 2016|Burjassot

L’Oficina de Sostenibilitat Local, dirigida per Emili Altur, ha publicat el calendari de Rutes per l’Horta de Burjassot per a l’any en curs. Aquestes eixides en cap de setmana, dissabtes o diumenges, començaran dissabte que ve 12 de març i s’estendran fins al mes de novembre, celebrant-se una o dos per mes, a excepció del període estival. Les Rutes Guiades per l’Horta local estan organitzades per l’Oficina de Sostenibilitat Local, en col·laboració amb Horta Viva i la Societat Valenciana d’Ornitologia.

L’objectiu d’aquestes rutes és donar l’oportunitat la ciutadania de conéixer, in situ, les particularitats de l’horta local i del patrimoni agrari. Totes les rutes són gratuïtes i guiades per un professional però, per a assistir-hi, cal reservar plaça. La reserva pot efectuar-se físicament en l’Oficina de Sostenibilitat Local (planta baixa Ajuntament), cridant al 96 364 95 15 o enviant un correu electrònic a mediambient@ayto-burjassot.es.

Cada eixida abordarà un aspecte relacionat amb la riquesa de l’horta de Burjassot i a més, algunes d’elles inclouran observacions ornitològiques (observació i censat de les aus presents en l’horta durant aqueixa època de l’any), sent la primera la del 12 de març. També s’han programat eixides relacionades amb el poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. En aquest cas, durant el passeig, es llegiran poemes del nostre poeta més universal, acompanyats d’un picoteig a força de pimentó rostit i oli d’oliva, el plaure del qual descriu Estellés en el seu famós poema. Altres rutes seran amb bicicleta, i superaran el terme municipal, circulant amb bici per altres municipis propers de l’Horta Nord. I en altres eixides, el passeig anirà acompanyat de tastos de vins valencians elaborats amb varietats de raïms tradicionalment conreats en l’horta valenciana.

El calendari 2016 de les Rutes per l’Horta de Burjassot pot consultar-se en la web municipal i en la pàgina de Facebook de l’Oficina de Sostenibilitat Local.