Uiso Crespo, veí de Burjassot, aprofundeix en el rodatge de “Doctor Zhivago” amb la seua nova novel·la, ‘Despertar en Soria’

15 febrer 2022|Burjassot

Despertar en Soria

El periodista Uiso Crespo, veí de Burjassot, acaba de publicar la seua segona novel·la. Es tracta de Despertar en Soria, una novel·la romàntica la trama de la qual aprofundeix en els secrets del rodatge a Espanya de Doctor Zhivago. Per a això, l’escriptor se serveix d’un hotel fictici que porta el nom del protagonista de la famosa pel·lícula de 1965. Aquesta és la premissa de la qual parteix el veí de Burjassot, qui va debutar amb La canción de nuestro verano, una primera novel·la amb la qual Crespo va arribar a centenars de lectors espanyols, però també de França, Portugal, Bèlgica, el Brasil, República Dominicana, l’Uruguai o Suïssa.

Ara, amb Despertar en Soria, Uiso ha volgut contar una història marcada per la nostàlgia i per diferents problemes actuals amb els quals lídia la societat actual com l’addicció a les xarxes socials o el sofriment en silenci. Despertar en Soria presenta a Edu i Úrsula, una parella que es disposa a passar l’última Nit de cap d’any com a solters, abans de les seues noces. Úrsula viu obsessionada amb les xarxes socials, mentre que Edu té por de confessar-li a la seua parella que la seua relació manca de sentit. Per a entrar l’Any Nou, s’allotgen a l’Hotel Yuri Zhivago, on treballa Olga, una jove que sent admiració per la pel·lícula que dona nom a l’establiment. Una nit, Olga coneix a Edu i és llavors quan tots dos descobreixen que comparteixen passió pel cinema. A més, ella li fa reflexionar sobre la situació que ell està vivint. A partir d’ací, Edu es veurà embolicat en un angoixant encreuament de camins havent de decidir per on continuar caminant.

Despertar en Soria és una novel·la que destil·la nostàlgia per diferents raons. Una d’elles és l’ús del DVD. “Volia que els qui continuem recorrent a ell estiguérem representats. En Twitter em trobe moltíssims casos de persones que continuen comprant-los. Per això m’abellia incloure aqueix tema”. “Quan vaig començar a llegir curiositats sobre el rodatge de Doctor Zhivago em vaig dir: ‘Dona per a un llibre’. Així que vaig anar per feina”, declara Crespo afirmant que “he creat una trama de ficció amb la qual moltes persones es podran sentir identificades”. “Vaig decidir ambientar-la a Sòria perquè va ser una província clau en el rodatge. He anat diverses vegades com a turista i m’abellia explicar-li a la gent el que es respira pels seus carrers”, finalitza Uiso Crespo.

Despertar en Soria està disponible en Amazon.