Un divertit contacontes i la presentació del llibre “El horror que vino de Japón” inicien les activitats del mes de llibre de Burjassot

12 abril 2018|Burjassot

Des de 13/04/2018 fins a 15/04/2018

Aquest mes serà molt intens per a les Biblioteques Municipals de Burjassot ja que abril és el mes en el qual se celebren dues dates molt importants per als amants de la literatura i de la lectura en general: el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil i el Dia Internacional del Llibre.

En un mes tan especial, s’ha escollit com a protagonista de les activitats d’animació lectora a l’escriptor Hans Christian Andersen, per a celebrar aquestes dues efemèrides tan importants en el món literari. A més, els xiquets i xiquetes podran elaborar un còmic, dins de les activitats del mes, sobre l’obra d’Andersen, podent participar així en el concurs “Un conte de H.C. Andersen en còmic”, que convoca l’Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil amb el patrocini del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Un concurs en el qual les Biblioteques Municipals de Burjassot es van a inscriure per a donar l’oportunitat als seus usuaris de participar en el mateix.

Els contacontes arribaran a aquest genial mes d’aventures literàries el divendres 13 d’abril a les 18 hores, en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura. En aquesta vesprada, el divertit “On està la vaca?”, de la companyia de Cecilia Silva, mostrarà valors tan importants com la solidaritat i el triomf de la igualtat. Aquest mateix dia, però a les 19 hores i en la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura es presentarà el llibre de Marian Seguí Pastor, Carlos Gracia i Iris Sastre, “El horror que vino de Japón”.

Entrant de ple en el mes d’abril, el dijous dia 19 a les 18 hores, tindrà lloc l’animació lectora “Roberto y el escultor de nubes”, en la qual es presentarà als menuts participants la importància de la lectura i els seus beneficis.

En l’última setmana del mes, les activitats es multiplicaran. La setmana començarà el dilluns 23 d’abril, a les 18 hores en la Biblioteca Infantil, amb l’animació lectora “Los fantásticos libros voladores”, de Mr. Morris Lessmore, en la qual es crearan divertits marca pàgines. Aqueix mateix dia, a les 19 hores i en la Sala d’Audiovisuals es presentarà el llibre de relats escrits per les alumnes i els alumnes del Taller d’Escriptura Creativa II que té per títol “12 almas, 85 relatos”.

Per a finalitzar aquest intens mes, el dijous 26 d’abril estarà la sessió del Mercat del Bescanvi, de 17:30 a 19:30 hores en la planta baixa de la Casa de Cultura i la presentació del llibre “Cuentos arquitectónicos”, de Manuel Salvador Redón, a les 19:30 hores en la Sala d’Audiovisuals del citat centre municipal. 

La sessió mensual del Club de Lectura, que tindrà lloc el divendres 27 d’abril a les 19 hores, estarà dedicada a la publicació “Ponerse alas”, d’Alicia Muñoz Alabau, professora del Taller d’Escriptura Creativa. Aquesta activitat posarà punt i final a les activitats gratuïtes d’animació lectora del mes d’abril.

A totes aquestes activitats s’uneixen, en el mes d’abril, les visites culturals i guiades a les Biblioteques Municipals dels alumnes i alumnes d’infantil del Centre Educatiu Jesús Niño, el 5 d’abril, del CEIP Fernando de los Ríos, el 19 d’abril, del CEI Fundació Fco. Peris Muñoz, el 25 d’abril, l’Escoleta Ratolins, el 26 d’abril i de part de l’alumnat de l’IES Federica Montseny, el 27 d’Abril. En aquest últim cas, visitaran la Biblioteca d’Adults.