Una sèrie de documentals revisita la Història, els llocs i els personatges més destacats de Burjassot

19 novembre 2021|Burjassot

Portada documental Burjassot val

Burjassot a través dels episodis més destacats de la seua Història, des dels primers vestigis coneguts; el Burjassot de López Laguarda; el Burjassot que va albergar aquella immensa estació tarongera i fitosanitària que, durant dècades, va ser el conegut hui com a Parc de la Granja; el Burjassot de les Llengües del Raig, de Sant Joan de Ribera i de Vicent Andrés Estellés; el Burjassot remot, el d’ahir i el de hui. Tots aquestes parades i més encara són les que una sèrie documental, impulsada des de la regidoria de Cultura i Joventut, Patrimoni, Turisme i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Burjassot que dirigeix Javier Naharros, realitzarà sobre els diferents i variats prismes del Burjassot que hui coneixem.

La sèrie documental, de producció pròpia i realitzada amb recursos humans i tècnics municipals, estarà disponible per al seu visionat en la web municipal, així com en el canal municipal de Youtube i començarà amb un extens documental que fa un recorregut pels episodis més rellevants de la Història de Burjassot. La cinta recorre des dels primers assentaments documentats, passant per temps de romans i àrabs, saludant a personatges rellevants per al municipi com a Misser Domingo Mascó o Sant Joan de Ribera, fent necessària parada en inici de la construcció de les Sitges, el graner de València, allà per 1573 o sumant segles fins a aconseguir el convuls segle XX o la ciutat moderna en què s’ha convertit Burjassot, hui dia.

ENLLAÇ AL DOCUMENTAL

De la mà de l’historiador burjassoter Arturo Cervellera, el segon documental abordarà la figura del compositor valencià Juan José López Laguarda, responsable del pasdoble “Burjassot” i estretament lligat al municipi, coincidint amb l’aniversari de la seua mort. El tercer episodi, per part seua, també recolzat en els amplis coneixements de Cervellera, realitzarà un històric passeig pel Parc de la Granja, antany Estació Tarongera i Fitosanitària de València i seu de l’Escola d’Enginyeria Agrònoma.

Per a la realització dels documentals, la regidoria de Cultura i Patrimoni ha comptat amb la implicada col·laboració, tant de nombrosos ciutadans i entitats locals com el Col·legi Major Sant Joan de Ribera, per exemple, com de la ciutat de València com, per exemple, el Museu de Prehistòria, entre altres.