Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana s’uneixen per a llançar la campanya “Contagia’t de Prevenció”

26 juny 2020|Burjassot

Contagia't de prevenció

Hui, 26 de juny, es commemora el “Dia Internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues”. Aquesta jornada, celebrada a proposta de l’ONU amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues, és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la labor que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions.

Així i per a commemorar aquest dia, la UPCCA de Burjassot participa, al costat de les diferents més de 80 UPCCAS que existeixen a la Comunitat Valenciana i els seus més de cent professionals experts en prevenció, en la campanya “Contagia’t de prevenció”, amb l’objectiu d’informar la ciutadania, de manera clara i pròxima, de les implicacions i importància que té la prevenció local.

La campanya Contagia’t de Prevenció inclou un VÍDEO realitzat de manera conjunta i amb un missatge unívoc: les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, fent costat especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres: “previndre el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència.

Les UPCCAS realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari. Des de diferents perfils professionals i a diferents nivells de prevenció. Desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de manera transversal i amb un nexe comú: reduir o evitar l’ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. La diversitat, transversalitat i amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d’aquests serveis. I desitgen, en definitiva, continuar sent l’instrument per a promoure que la població es Contagie de prevenció i entre tots i totes evitem problemes de salut relacionats amb les addiccions.

La campanya de l’ONU d’enguany es desenvolupa sota el lema “Millor coneixement per a una millor cura” fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per a poder atallar el problema. Les UPCCAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA, com a serveis locals competents per al desenvolupament d’actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives, treballen activament per a dotar d’informació efectiva a la població sobre els riscos del consum de drogues i el desenvolupament de conductes addictives. I per a generar capacitats i destreses que permeta a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut.

En aquest sentit totes les UPCCAS recolzen plenament la commemoració d’aquest dia i apliquen de manera real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a enguany; realitzant l’esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per a aconseguir els objectius que representen.