Vicente Blasco Ibáñez camina a Burjassot per la seua pròpia Ruta, dedicada al rellevant polític i escriptor

13 febrer 2023|Burjassot

Des de 18/02/2023 fins a 18/02/2023

ruta_blasco ibañez_1_panel

La relació entre Vicente Blasco Ibáñez i Burjassot va ser directa i intensa des de la mateixa infància de qui, algunes dècades més tard, es convertiria en un polític apassionat i un escriptor universal. Amb l’objectiu de preservar la seua memòria i el seu innegable llegat, l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Cultura i Patrimoni, dirigida per Javier Naharros, presenta la Ruta Vicente Blasco Ibáñez, un itinerari pel municipi amb set parades per a poder acostar-se a la figura del Blasco més pròxim.

La creació de la Ruta Vicente Blasco Ibáñez per part de l’Ajuntament ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Fundació Vicente Blasco Ibáñez i la seua materialització en el municipi persegueix l’objectiu de difondre la vinculació de la ciutat amb el polític, periodista i escriptor valencià, a través de set panells distribuïts per diferents punts de Burjassot, claus en aquesta relació entre l’home i la ciutat.

La presentació de la Ruta Vicente Blasco Ibáñez a veïns, associacions i visitants, tindrà lloc dissabte que ve 18 de febrer, a les 12 h, en la Plaça d’Emilio Castelar (plaça de l’Ajuntament), on precisament s’ha instal·lat el panell que dona inici a la Ruta de Blasco. El panell està situat en el que va ser el xalet de la família de Vicente, quan els seus pares, Gaspar i Ramona, van adquirir la parcel·la situada en la plaça, cantonada amb el carrer Jorge Juan, per a fixar allí la seua segona residència, en 1880. L’actual Casa de Cultura de la localitat, l’antic Mercat Municipal o l’edifici que fora seu del Centre Republicat ‘L’Ideal’, són altres parades d’aquesta ruta que pretén donar a conéixer les nombrosos vessants en les quals va destacar el valencià i en les quals, d’una manera o altra, Burjassot és present.

L’acte de presentació de la Ruta comptarà amb la participació del Club de Lectura de la Biblioteca Municipal i de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló. Com a complement a la ruta física, també s’ha creat la Ruta en versió digital, la qual està allotjada en la web municipal.