Visita a les Sitges de Burjassot, en el marc de la Capitalitat Mundial de València de l’alimentació sostenible

21 abril 2017|Burjassot

Visita Los Silos
Visita Los Silos

El passat 14 d’octubre de 2016, a Roma, la ciutat de València es va alçar com la Capital Mundial de l’Alimentació 2017, un nomenament ratificat per la FAO, l’organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, institució que va decidir que, d’entre les ciutats que van signar el pacte de Milà, fóra València l’escollida com a capital per a l’any en curs. Entre els nombrosos actes programats en el marc d’aquesta capitalitat, la Universitat Politècnica de València celebra els dies 20 i 21 d’abril un simposi sobre nutrició i sistemes alimentaris sostenibles.

Així i amb aquest teló de fons, l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, que dirigeix el regidor Roc Senent, ha tingut a bé convidar a nombrosos ponents i assistents a aquest simposi a conéixer Les Sitges de Burjassot o, la qual cosa és el mateix, el sistema de magatzematge de gra que va tenir la ciutat de València entre els segles XVI i XVIII i que, a més, des de 1982, està reconegut per la UNESCO com a Monument Històric Artístic Nacional. La inclusió d’aquesta visita a les Sitges de Burjassot, en el programa d’activitats del simposi, ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre la pròpia regidoria de Promoció Econòmica i l’equip organitzador de la UPV, al capdavant del qual es troba José María Álvarez- Coque.

Així, en la vesprada del passat dimecres 19 d’abril, fou quan la delegació de participants en els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, vinguts de diferents punts de l’estat espanyol i d’algunes ciutats europees, fóra rebuda en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot, per a, poc després, iniciar la visita al conjunt arquitectònic de les Sitges. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Roc Senent, va donar la benvinguda a tots els presents entre els quals hi havia diferents autoritats. Com a representant de l’Ajuntament de València, va assistir Consol Castillo, regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de València, mentre que entre les autoritats locals, van assistir la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, la regidora de Serveis Socials, Olga Camps, i la vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu. També va assistir Vicent Domingo, comissionat de la capitalitat mundial de l’alimentació, i José María Álvarez- Coque, responsable per la UPV de l’organització del simposi que aquests dies se celebra.

Després de les intervencions de Roc Senet i de Consol Castillo, la delegació es va dirigir cap al Pati de les Sitges, punt en el qual es va iniciar una interessant i completa visita guiada al conjunt arquitectònic de les Sitges, els grans magatzems de gra que les autoritats valencianes van ordenar construir en 1573, en l’enclavament de Burjassot, per al magatzematge i la preservació del gra, principal font d’alimentació de la societat valenciana de l’època.