El servei gratuït de la pequeteca torna al Centre Social Ausiàs March

7 novembre 2022|Burjassot

pequeteca

Dimecres que ve 9 de novembre, l’Ajuntament de Burjassot reprendrà el servei gratuït de la Pequeteca, en el Centre Social Ausiàs March. Aquest servei municipal forma part del projecte socioeducatiu d’atenció a la infància que el Consistori, des de la regidoria d’Igualtat, ha elaborat amb l’objectiu d’ajudar a les famílies en la conciliació laboral i familiar.

La Pequeteca torna al citat espai municipal com a servei gratuït dirigit a les famílies amb menors de tres a catorze anys, tant per a donar suport a la conciliació familiar i laboral dels pares i tutors, com també per a col·laborar en el desenvolupament integral dels menors, atesos fora de l’horari escolar. Amb la Pequeteca s’ofereix a més un marc lúdic i educatiu que garanteix el dret dels menors al joc, com a part fonamental de desenvolupament.

La Pequeteca estarà oberta, de dilluns a divendres, en horari de 16.30 h a 20.00 h, fins al 9 de gener de 2023. Coordinada per professionals de l’animació sociocultural, aquests seran els encarregats de dinamitzar les activitats lúdiques, esportives i educatives que es desenvoluparan amb una metodologia grupal, on el joc i la socialització serà el vehicle per a l’adquisició de diferents aprenentatges. Les activitats estaran seccionades per grups d’edat: de 3 a 5 anys; de 6 a 8 anys; de 9 a 11 anys i de 12 a 14 anys.

Per a accedir a aquest servei, tindran preferència les famílies que tinguen problemes de conciliació laboral i familiar en l’horari establit. Les inscripcions podran realitzar-se, des del mateix dia 9 de novembre, en el propi Centre Social Ausiàs March.

Entre les activitats que es duran a terme, i que s’adaptaran a la demanda i a les circumstàncies, hi haurà assemblees participatives, jocs de construcció i psicomotricitat, jocs de taula, d’iniciació a diferents disciplines esportives, relacionats amb les noves tecnologies i dinàmiques que incentiven en els menors la consciència cívica i mediambiental, la igualtat i el respecte a la diversitat.