Wilco actuarà a Burjassot el 24 de juny, després de 14 anys de la seua última visita a València

22 febrer 2022|Burjassot

Des de 24/06/2022 fins a 24/06/2022

Concierto WILCO

Els fans de Wilco estan que encara no s’ho creuen però la veritat és que sí, que el pròxim 24 de juny, podran gaudir del seu directe a Burjassot, 14 anys després que la banda de rock nord-americà, de les més rellevants de les últimes dècades, trepitjara un escenari valencià per última vegada. Així, només tres nits després d’inaugurar l’anhelat estiu del 22, Wilco es pujarà a l’escenari de l’Auditori de la Casa de Cultura per a oferir l’únic concert que els de Chicago oferiran a la província, dins de la seua gira per Espanya, de la mà de la promotora valenciana Serious Fan Music.

Les entrades per a una nit que promet ser històrica ja estan a la venda en Notikumi, amb un preu des de 30 euros. La vetlada amb la banda de Jeff Tweedy començarà a les 19:30h amb l’obertura de portes de l’Auditori que anirà rebent als centenars de fans que prometen omplir un espai, lliure ja de restriccions d’aforament. I les 21.00 h, Wilco saltarà a l’escenari per a oferir un directe amb el qual molts somien des del mateix dia de l’anunci.

Wilco és una banda de rock alternatiu de Chicago, Illinois, els Estats Units, formada en 1994 pels membres restants de la banda de country alternatiu Uncle Tupelo poc després de la marxa del cantant Jay Farrar. Wilco ha patit diversos canvis des de la seua formació, amb només el vocalista i compositor Jeff Tweedy i el baixista John Stirratt com a membres fixos de la banda des dels seus inici. Des de principis de 2004, la resta de la banda consta del guitarrista Nels Cline, els multiinstrumentistes Pat Sansone i Mikael Jorgensen i el bateria Glenn Kotche. Wilco ha llançat al mercat huit discos d’estudi, un àlbum en directe i tres col·laboracions: dos amb Billy Bragg i un amb The Minus 5.

Es diu que poques bandes han combinat de millor forma tradició i avantguarda des de les trinxeres del rock d’arrel nord-americana que els de Chicago. La banda, comandada per Jeff Tweedy des de mitjan anys noranta, llueix en el seu historial discos tan excepcionals com Summerteeth (1999), Yankee Hotel Foxtrot (2002) o A Ghost Is Born (2004). Enlluernadors treballs tots ells que han fet història i que han marcat un abans i un després en el curs del rock nord-americà.