Xavi Castillo protagonitza la campanya de les UPCCAS de la Comunitat Valenciana sobre l’excés de consum d’alcohol per Nadal

23 desembre 2020|Burjassot

Campaña alcohol UPCCA

Les festes nadalenques solen ser el període de l’any en què més alcohol es consumeix per una gran part de la població. Bé ho saben les UPCCAS, les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana, entre les quals es troba la UPCCA de Burjassot, els tècnics de les quals alerten que el Nadal és un dels períodes més crítics de tot l’any per als bevedors habituals, perquè poden passar d’un consum de risc a un consum problemàtic. Pel que respecta als menors, assenyalen des de les UPCCAS que aquests tenen, per regla general, una baixa percepció del risc, ja que no consideren l’alcohol com una substància nociva, com tampoc ho fa un ampli sector de la societat. Els patrons de consum d’alcohol festiu i fins i tot la ideació que resulta saludable fan que els menors i adolescents perceben sensació de poc risc i no reparen en les conseqüències indesitjables del consum d’alcohol. Contràriament, esperen que provoque canvis positius com facilitar, desinhibir i potenciar relacions socials i un suport necessari cap a la diversió.

És per això que, des de les UPCCAS, s’ha llançat una campanya de prevenció el missatge de la qual radica en el fet que “cap dosi d’alcohol és recomanable per a cap grup d’edat i molt menys durant el període de l’adolescència”. Es tracta d’una campanya dirigida principalment a les xarxes socials i a la comunicació visual en general, que consta de quatre cartells diferents, on apareixen una sèrie de missatges en clau d’humor relacionats amb el consum d’alcohol, el Nadal i la situació sanitària que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia. A més, compta amb la col·laboració de l’humorista Xavi Castillo, que ha participat amb un breu vídeo, utilitzant els lemes que s’han plasmat en els diferents cartells de la campanya. El vídeo de Castillo es compartirà en les xarxes socials el pròxim 30 de desembre.

dones de la UPCCA es vol recalcar que “el Nadal pot convertir-se en un moment idoni per a abordar la prevenció del consum d’alcohol des de la família, sobretot amb el bon exemple de pares i mares. És moment de proximitat, d’acompanyament i de desenvolupar un control emocional per a enfrontar les vulnerabilitats a les quals s’enfronten els joves construint xarxes de suport natural i hàbits de saludables d’oci. Cal anticipar-se a una realitat que està bé vista socialment, fer front a la permissivitat social i al costum de mirar per a un altre costat i per a això es precisa d’un treball de conscienciació en els adults i en la família que facilite desenvolupar els factors de protecció necessaris per a un creixement personal positiu dels més joves”.