23 joves de l’Associació Dicapaz viuen l’aventura del Camí de Santiago

26 abril 2017|Burjassot

Dicapaz Camino Santiago

 

Tenien per davant un centenar de quilòmetres de distància però, sobretot, un centenar de quilòmetres d’il·lusió i moltes ganes de superar-se a si mateixos. L’associació Dicapaz ha fet possible que 23 joves amb diversitat funcional s’embarcaren en l’aventura de realitzar un dels trams finals del Camí de Santiago de Compostel·la.

L’eixida de l’expedició, un total de 32 persones comptant també als monitors que acompanyaven als joves, es va realitzar el passat 17 d’abril des de Burjassot, on està registrada l’Associació Dicapaz. Una vegada en Sarría (Lugo), el seu punt d’eixida, van encaminar els seus passos cap a la capital gallega, realitzant una ruta dividida en cinc jornades d’entre 20 i 25 quilòmetres cadascuna, tal com va explicar Paco Jiménez, un dels coordinadors d’aquesta iniciativa que Dicapaz ha realitzat per primera vegada.

Encara que els joves caminants van completar les diferents jornades de ruta dividits en subgrups, segons les seues capacitats, tota l’expedició compartia els moments de dinsars, sopars o descans, on compartien totes les experiències i sensacions que estaven vivint, després de tot un any de preparació. El 21 d’abril, per fi, l’expedició Dicapaz va arribar a la desitjada ciutat de Santiago de Compostel·la on van gaudir d’un merescut descans i d’un sopar molt especial, abans de tornar l’endemà cap a València. Pel Camí, van deixar milions de petjades d’esforç, superació, igualtat, alegria, esport i somnis complits.

L’Associació Dicapaz ofereix i promou la pràctica d’activitats físiques i culturals, així com atenció individualitzada, oci i recreació per a persones i col·lectius amb diversitat funcional física i/o intel·lectual.