300 persones participen en la primera part de les Rutes per l’Horta de Burjassot

19 setembre 2016|Burjassot

Prop de 300 persones han participat en la primera part de les Rutes per l’Horta 2016, una activitat organitzada des de l’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, dependent de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, dirigida per Emili Altur. Una activitat que es reprendrà dissabte que ve 2 d’octubre amb una cicle-ruta i que, fins a novembre, tindrà tres rutes més en les quals encara hi ha vacants.

La primera de les rutes, que tal com s’ha assenyalat tindrà lloc el diumenge 2 d’octubre, és una cicle-ruta que ajudarà a les persones que participen en la mateixa a tenir una visió més àmplia de l’Horta Nord. A l’octubre, la segona cita serà el dissabte 22 quan es farà una observació ornitològica i el censat de les aus presents en l’horta en aquesta època de l’any; jornada que es repetirà també el dissabte 26 de novembre, per a tancar aquesta edició de les Rutes per l’Horta. Finalment, el 6 de novembre està prevista una ruta amb el nom “Horta i vi”, que inclou un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat en l’horta de València.

Totes les rutes són gratuïtes i estan guiades per professionals i, per a açò, es compta amb la col·laboració d’Horta Viva i de la Societat Valenciana d’Ornitologia.

Enguany s’han realitzat set rutes obertes a la ciutadania i altres sis dirigides a l’alumnat de diversos centres escolars del municipi dels quals, tal com es desprèn de les dades aportades per l’Oficina de Sostenibilitat, s’han beneficiat 150 escolars.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Emili Altur, ha explicat que “l’objectiu de la iniciativa és donar a conéixer l’horta que envolta València, el seu paisatge i medi natural i la seua filosofia, com a patrimoni cultural, arquitectònic i fins i tot hidràulic als veïns i les veïnes de Burjassot”.

Per a assistir a les rutes, cal apuntar-se en el telèfon 96 364 95 15 o enviar un correu electrònic a mediambient@ayto-burjassot.es, indicant la ruta en la qual es desitja participar, un telèfon de contacte i el nombre de persones interessades, tenint en compte que els menors de tres anys no ocupen plaça.