Alejandro Gil Ortiz, un burjassoter en els Premis Goya

22 febrer 2022|Burjassot

Sí, el titular de la notícia no pot ser més clar i, alhora, anecdòtic. Burjassot ha ocupat un xicotet raconet dels premis Goya 2022 i ho ha fet a través de la música. Sembla sorprenent però, sabent la carrera i el bagatge d’Alejandro Gil Ortiz, no ho és.

Aquest genial músic de Burjassot, que toca la trompa d’una manera excepcional, va començar els seus estudis musicals en l’Agrupación Musical Los Silos amb tan sols 8 anys i, el passat cap de setmana, Alejandro va participar en els Premis Goya acompanyant al cantant C Tangana en la seua actuació i al qual acompanyarà al llarg de la seua propera gira per Espanya i per Llatinoamèrica.

De planta seriosa però amb un somriure que li il·lumina el rostre, Alejandro s’ha format professionalment en el món de la música i, després dels seus inicis en Los Silos, agrupació amb la que continua tocant, va continuar els seus estudis Conservatori Professional de música de València, on va acabar amb el Premi de fi de grau mitjà en l’especialitat de trompa.

Una vegada superada aquesta etapa, Alejandro va continuar formant-se en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València en el qual va finalitzar els seus estudis, viatjant després a Rotterdam, al conservatori “Codarts” per a estudiar el seu màster d’interpretació i investigació.

Alejandro ha col·laborat en orquestres professionals com LA OBC (Barcelona), l’Orquestra filharmònica de Màlaga, la ORCAM (Madrid), l’Orquestra de la CV o la Rotterdam Philarmonic i, abans d’arribar als Premis Goya 2022, va ser trompa solista del musical “Anastasia” en la Gran Via de Madrid, fins que l’espectacle es va suspendre debut a la pandèmia.

Amb tan sols 33 anys, Alejandro està deixant una gran petjada musical i, amb seguretat, continuarà sumant èxits i grans experiències en la seua vida musical. Enhorabona i a continuar participant en grans projectes.