Obertura de terrasses, fi de perimetratges en cap de setmana i esport a l’aire lliure, entre les noves mesures, a partir de l’1 de març

26 febrer 2021|Burjassot

Desescalada 1 de marzo

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat el paquet de noves mesures per a l’inici d’una lenta desescalada de restriccions en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Unes mesures que hui apareixen publicades en el DOGV (Decret 7/2021 de 25 de febrer i Resolució de 25 de febrer de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ) i que entraran en vigor el dilluns 1 de març amb una vigència inicial de 14 dies.

Així, les principals decisions adoptades per la Generalitat Valenciana per a alçar les mesures de control de la pandèmia en tot el territori valencià són les següents:

  • S’augmenta a quatre persones les trobades socials entre no convivents en espais a l’aire lliure. A l’interior de les vivendes, segueix vigent la mesura anterior.
  • Des del pròxim cap de setmana, el primer del mes de març, s’alça el confinament perimetral de les 16 grans ciutats afectades.
  • S’obri l’hostaleria amb un màxim de quatre persones per taula, en terrassa, i amb mascareta, sempre que no s’estiga consumint. L’horari de tancament serà a les 18 hores. Les terrasses tindran una ocupació màxima del 75%.
  • S’estén l’horari comercial fins a les 20 hores i s’amplia al 50% l’aforament.
  • Es flexibilitza l’activitat esportiva permetent-se practicar esport en espais oberts i a l’aire lliure, sense contacte físic i de manera individual o per parelles. A més, queda eliminada l’obligatorietat de portar mascareta durant la pràctica de l’esport a l’aire lliure.

Al marge d’aquestes noves mesures, la mobilitat nocturna continua restringida entre les 22 h i les 6 h i també es manté el confinament perimetral en tot el territori autonòmic.