Aprovat per unanimitat el Reglament de funcionament del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Burjassot

2 octubre 2020|Burjassot

Educación

L’Ajuntament de Burjassot ha fet un pas més en la seua labor de protecció de la infància i l’adolescència i en el respecte dels seus drets. El Ple del Consistori ha aprovat, per unanimitat de tots els grups que el componen, PSPV-PSOE, PP, Ciutadans, Compromís, Totes Podem i Vox, el Reglament de funcionament del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Burjassot (CIA-Burjassot).

Amb la posada en funcionament del Consell, Burjassot es compromet amb el respecte dels drets de la infància i adolescència, integrant l’opinió, necessitats, prioritats i drets en la política municipal. El Consell Municipal d’Infància i Adolescència es constitueix com un òrgan permanent de caràcter participatiu, propositiu i consultiu, amb capacitat d’assessorament i informe sobre les polítiques municipals que afecten de manera directa o indirecta a la infància i adolescència.

Entre les seues funcions, es troba la realització de seguiment de programes de l’Ajuntament en matèria d’infància i adolescència; el detectar necessitats, problemàtiques o possibles millores, consultar la viabilitat d’aquestes, debatre-les i proposar i informar, una vegada s’hagen aprovat pel propi Consell, als departaments municipals competents; incorporar en els treballs i iniciatives desenvolupats per l’administració la transversalitat de la infància i adolescència o promoure la participació en la comunitat educativa, associativa i sectors relacionats, juntament amb la promoció d’activitats que afavorisquen l’acostament entre els centres educatius, culturals i socials i, d’aquests, amb la resta del municipi, entre altres.

El document aprovat pel Ple pot consultar-se en el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Burjassot.