Arranca en les Biblioteques Municipals de Burjassot un mes de novembre carregat d’activitats gratuïtes d’animació lectora

6 novembre 2017|Burjassot

Bibliotecas Noviembre

El mes de novembre serà també d’intensa activitat per a les Biblioteques Municipals de Burjassot ja que han programat un ampli ventall d’activitats gratuïtes d’animació lectora, destinades a tots els públics, perquè l’hàbit lector seguisca sent fonamental per a totes les veïnes i tots els veïns del municipi.

En un mes en el qual se celebrarà el Dia del Llibre Valencià i el Dia Internacional dels Drets del Xiquet, les activitats començaran el dimecres 8 de novembre a les 18 hores en la Biblioteca Infantil amb l’animació lectora “Tirant el Blanc explicat als xiquets”, una activitat en valencià que es concentrarà a donar a conèixer un dels llibres més famosos de la literatura valenciana, escrit per Joanot Martorell. A través de l’animació es coneixerà al personatge i també al seu autor i, per a finalitzar, es realitzarà un taller artístic on, a través de dibuixos, es coneixeran les parts d’una armadura, es pintaran castells i cavallers i el títol de cavaller de cada participant.

Dos dies més tard, el divendres 10 de novembre, el protagonisme serà per a la presentació del llibre “Amalio Sentandreu Franco. In memoriam” d’Àlvar Sentandreu Bo. La presentació tindrà lloc en la sala d’audiovisuals a les 19:30 hores i comptarà amb la presència del propi autor, nebot nét d’Amalio Sentandreu, que narrarà els avatars que va viure Amalio quan va ser rector de Burjassot i com va crear la Junta de Reparació i Reconstrucció del temple de Sant Miquel, entre altres vivències.

La següent de les animacions serà entorn de la celebració del Dia Internacional dels Drets del Xiquet el 16 de novembre a les 18 hores en la Biblioteca Infantil. Amb una animació molt divertida, “No trobe els meus drets”, la tècnic responsable de l’activitat animarà als participants en la mateixa al fet que gaudisquen de la visualització d’un vídeo-conte el tema principal del qual seran els drets dels xiquets. Després del mateix, es treballarà el dret a tenir una família i una identitat, a partir del qual els participants crearan el seu propi arbre genealògic.

El divendres 17 d’octubre el protagonisme de la vesprada serà per a la burjassotera Amparo Pastor que presentarà en la sala d’audiovisuals a les 19 hores el seu llibre “Sombra y delirio”, en el qual narra la història de quatre personatges de diferents classes socials atrapats en el vertigen de l’heroïna, la cocaïna i les drogues de disseny. En la presentació, que realitzen les Biblioteques Municipals al costat d’Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, es comptarà també amb la presència de Pepe Martí, Paco Palanca i Rodrigo Cantó.

En la recta final del mes, el divendres 24 de novembre tornen els contacontes a la Casa de Cultura, en aquesta ocasió en valencià, amb “El gegant egoista”, realitzat per Elisa M. Matallín i pensat per al públic familiar. Un contacontes basat en el conte d’Óscar Wilde del mateix nom que pretén reivindicar el dret infantil a l’oci i a l’esplai.

Per a finalitzar el mes, i com és habitual cada últim dijous de mes, se celebrarà una nova sessió del Mercat del Bescanvi, el dijous 30 de novembre, de 17:30 a 19:30 hores.