“Assalt a la banca” del Club d’Atletisme Els Sitges en el Nacional de Santander

14 juny 2022|Burjassot

El passat cap de setmana, els millors ultrafondistes del panorama nacional i internacional es van reunir a Santander, des de les 7h del dissabte 11 de juny, per a competir el Campionat Nacional de 50 Km i 100 Km Individual i per Equips. I allí va estar Burjassot, que va aconseguir tocar el cel de nou, en pujar de nou al podi del Nacional per Clubs de 100 Km absolut, amb l’equip masculí, en aquest cas al tercer esglaó. A més, els atletes burjassoters van pujar, fins a cinc ocasions al podi, de manera individual.

No seria possible destacar només un dels resultats aconseguits pels atletes del club de Burjassot, però sens dubte la segona posició absoluta d’Eva Pareja en la prova de 50 km i l’Or Màster de nou d’Eduardo L. Gómez, són fidel reflex de la tònica d’aquesta grup de grans ultrafondistes.

Important remarcar que de nou, i en quin millor lloc que en la catedral de l’Ultrafons Nacional, en aquesta 41a edició dels 100 Km Pedestres de Cantàbria, el club amb més atletes en la línia d’eixida va ser el Club d’Atletisme Els Sitges que, malgrat tindre dues baixes d’última hora, va presentar en el circuit del Parc de La Vaguada de las Llamas fins a un total de 17 atletes.

La primera de les proves a finalitzar va ser la de 50 km amb actuacions brillants a càrrec dels dels Sitges. D’una banda, la medalla de plata d’Eva Pareja, que va estar acompanyada des del tret d’inici per Eduardo L. Gómez, portant-la a ritme fins al km 35, on ja ocupava la segona posició i on va demostrar la seua casta lluitant fins al final en la seua persecució de la líder de la prova, per a finalitzar amb una Millor Marca Personal de 3h 56’16” que, a més, suposa un nou rècord per al club. En categoria masculina, una altra brillant actuació de Juan Andrés Camacho, que va finalitzar en una meritòria 11a posició, millorant la seua Marca Personal i deixant-la en 3h 25’12”. A destacar també un podi en categoria Màster per al debutant en la distància Jorge Juan Pitarch, que va aconseguir la medalla de plata. En dones Màster, el doblet el van aconseguir Eva Pareja, Campiona i en segona posició, Katharina Mülhoff.

En la prova de 100 km, el club burjassoter presentava a vertaders especialistes encapçalats pel director tècnic del club, Eduardo L. Gómez, que ja ha participat en deu ocasions en la prova santanderina i fins a un total de 16 ocasions ha estat en la línia d’eixida d’una prova de 100 Km, en aquesta ocasió amb el ferm objectiu d’apuntalar el podi per a la classificació per equips. “Que a més, segons transcorreguera la carrera, tenia clar que si la classificació individual es posava a tir, ho anava a lluitar”. I tal dit, tal fet. Eduardo va eixir a ritme per a facilitar a Eva Pareja la seua marca de 50k, i al costat de Katharina Mülhoff i Julio Pastor, van discórrer per l’exigent traçat fins al km 35, on ja es van començar a definir les posicions i Eduardo Gómez que va passar en el lloc 33 de la general, va començar a avivar el seu ritme. Per darrere, un constant Francisco Navarro, anava marcant parcials interessants, i Isaac Barragán que va eixir molt mentalitzat, seguit de prop per Ismael Zárate i Cessar Gimeno. D’altra banda, en categoria femenina, les debutants en campionats nacionals amb l’elàstica gualdivioleta Cristina Malfeito i Sarah Watkins, s’afermaven en un ritme constant, de cara a millorar les seues marques personals.

No cal dir que aquest tipus de proves “comencen en el km 65, i és ací precisament on els nostres van donar tot de si”. Zárate, Pastor i Whatkins van tindre males sensacions i es van veure obligats a abandonar, mentre que la resta van bregar amb els últims 35 km com a valents. Finalment, Eduardo L. Gómez va ser el primer en meta amb uns interessant 7h 59’ 56”, la seua quarta marca sub 8h, i Francisco Navarro amb 8h 24’ i Isaac Barragán amb 8h 47’ van completar el trio d’asos que va puntuar i va classificar al club burjassoter com tercer del Campionat d’Espanya de Clubs Absoluts. Un altre gran èxit per als de l’Horta Nord. Eduardo L. Gómez va véncer amb contundència en la seua categoria Màster, seguit en el segon esglaó, amb la qual cosa van fer doblet, de Francisco Navarro, mentre que Cristina Malfeito va ocupar la segona plaça en el Campionat d’Espanya Màster.

En paraules del director tècnic del Club, Eduardo L. Gómez, “és un plaer dirigir a un grup d’ultrafondistas tan compromesos amb el nostre projecte com els que tenim, i per a mi és un honor i un vertader privilegi poder recollir el fruit del treball ben fet per ells mateixos, en forma de set podis individuals i un per equips. Continuarem intentant créixer i si al final la RFEA modifica el reglament per a afavorir l’Ultrafondo femení, esperem poder tindre grans èxits col·lectius també amb les nostres dones”.