ASLEUVAL muntarà una taula informativa a Burjassot en la Setmana Europea de la Leucèmia

17 juny 2021|Burjassot

Des de 23/06/2021 fins a 23/06/2021

ASLEUVAL, l’Associació per a la lluita contra la Leucèmia de la Comunitat Valenciana, muntarà una taula informativa dimecres que ve 23 de juny, en la Plaça de l’Ajuntament de Burjassot, a les portes del Consistori. Serà en el marc de la Setmana Europea de la Leucèmia, que cada any se celebra del 21 al 28 de juny. Durant tot el matí de mercat, voluntaris i voluntàries d’ASLEUVAL estaran a la disposició de les ciutadanes i els ciutadans que vulguen informar-se sobre què és ASLEUVAL, quins són els seus objectius i principals accions com a associació d’ajuda i suport a pacients i familiars de leucèmia i malalties derivades, com contactar amb l’entitat o com fer-se soci o sòcia, entre altres informacions d’interés.

Aquest ha sigut un dels punts que s’ha abordat en la reunió que ha tingut lloc aquest matí (17-06-2021) entre l’alcalde de Burjassot Rafa García i la regidora de Sanitat, Isabel María Mora i Miguel Ángel Cano i Pepa Merino, secretari i voluntària d’ASLEUVAL, respectivament. La trobada ha servit precisament perquè els representants d’ASLEUVAL expliquen als representants municipals la rellevant labor que, des de l’entitat, realitzen per a acompanyar, assessorar, orientar i prestar ajuda i suport, tant a pacients com als seus familiars.

Tant l’alcalde com la responsable municipal de Sanitat s’han mostrat especialment sensibles a l’acció social i altruista que realitza ASLEUVAL i el primer edil ha volgut “obrir les portes d’aquest Ajuntament a qualsevol mena de col·laboració que puguem establir amb l’associació i amb la labor encomiable que realitza quant a assessoria, acompanyament, atenció psicològica i cobertura assistencial cobrint un espectre d’acció al qual les administracions moltes vegades no arriben i sent una valuosíssima presència als hospitals valencians”.

ASLEUVAL naix l’any 1992, creada per un grup de pacients amb leucèmia que, després de finalitzar els tractaments amb èxit i viure en primera persona el buit assistencial en l’àrea psicosocial, decideixen organitzar-se per a posar en pràctica projectes que ajuden a cobrir necessitats del conjunt pacient-família. Els seus principals objectius són ajudar i atendre els pacients hematològics i a les seues famílies, tant en l’àmbit hospitalari com fora d’aquest, proporcionant suport biopsicosocial. Paral·lelament ASLEUVAL treballa diàriament en campanyes de sensibilització per a donar a conéixer a la societat els principals problemes i demandes dels malalts, per a millorar l’assistència sanitària i social i perquè la població en general prenga consciència de la necessitat i la importància que representa la donació de medul·la òssia i de cordó umbilical.

La leucèmia és un tipus de càncer de les cèl·lules sanguínies. En una persona malalta de leucèmia, algunes cèl·lules del cos es tornen anòmales i l’organisme comença a produir-les desordenadament i en grans quantitats. Aquestes cèl·lules anòmales infiltren la medul·la òssia i afecten el creixement de les cèl·lules progenitores normals, envaeixen la sang i altres òrgans. Existeixen diferents tipus de leucèmies però, principalment, es distingeixen en dos grans grups: les agudes i les cròniques. Encara que la leucèmia pot afectar tant adults com xiquets, és el càncer més freqüent entre la població infantil.