AVIVA Burjassot celebra el Dia Internacional del Llibre amb còmics en valencià per als escolars

22 abril 2022|Burjassot

Dissabte que ve 23 d’abril, se celebra el Dia Internacional del Llibre i la Regidoria de Promoció del Valencià que dirigeix Manuela Carrero, a través de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), no perd l’oportunitat de fomentar la lectura en valencià entre la població més jove al mateix temps que continua treballant per a visibilitzar i donar a conéixer part diferents símbols identitaris valencians tan importants com l’històric Tribunal de les Aigües de València.

Així, en tornar a les aules de les vacances de Pasqua, tots els alumnes de 6é de primària de la localitat rebran, entre els dies 26 i 27 d’abril, el còmic El Tribunal dels Aigües. El juí de la séquia obstruïda, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, escrit per Álex Zahinos i il·lustrat per Nuria Tamarit. A través de les seues pàgines, els escolars descobriran la història i funcionament d’aquest tribunal de justícia valencià des d’una perspectiva atractiva i entretinguda per al públic més jove. Aquesta peculiar institució valenciana, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, constitueix el tribunal en funcionament més antic d’Europa.

En relació també a la celebració del Dia del Llibre, AVIVA Burjassot està treballant en l’acte de lliurament dels Premis Sambori Local 2022, el concurs de narrativa escolar en valencià que tots els anys convoca la Fundació Sambori i en el qual participen diversos centres educatius de Burjassot, entre col·legis i instituts de Burjassot. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el pròxim 29 d’abril, a partir de les 17h, en l’Antic Mercat.