AVIVA Burjassot inicia les seues classes de valencià per a pares i mares

22 febrer 2017|Burjassot

L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, AVIVA, dirigida per Maria Viu, ha iniciat aquesta setmana les classes de valencià orientades a pares i mares d’alumnes dels centres educatius públics del municipi. Les classes s’imparteixen en horari escolar, per a facilitar l’assistència dels pares i mares interessats mentre els seus fills romanen en les aules.

A aquesta primera experiència s’han apuntat al voltant de 30 pares i mares que ja han començat les primeres classes de valencià, amb un nivell inicial (A2). De moment, les classes es realitzen dues vegades a la setmana. Una de les sessions té lloc té lloc en les instal·lacions del CEIP Miguel Bordonau, a les 15:15h, mentre que la segona classe setmanal es realitza en el CEIP Sant Joan de Ribera, estant l’horari per a aquesta segona classe setmanal, encara per confirmar definitivament.

Per a la regidora de l’Oficina de Promoció del Valencià, Maria Viu, “el nivell és inicial, precisament perquè l’objectiu és ajudar als pares i mares a prendre el seu contacte inicial amb el valencià. La majoria no han cursat els estudis en aquella llengua i, tot i tindre contacte amb ella, els resultarà complicat fins i tot ajudar als xiquets i xiquetes a fer els deures. La idea és que aquestes classes omplin el buit que queda abans de les classes de conversa i la resta de programes i opcinos formatives. Estem molt motivats, després de l’acollida rebuda. Hem vist que per als pares i mares el valencià no és una assignatura més, que el consideren important, el consideren útil, i que per això volen que els seus xiquets i xiquetes l’aprenguen a l’escola i volen poder ajudar-los en eixa tasca“.

Les classes es desenvoluparan fins a la meitat del mes de juny, coincidint amb la finalitat de curs i la fi és que els pares i mares tinguen coneixements bàsics del valencià per a així poder ajudar als seus fills si ho necessitaren o, al temps, animar-los en l’estudi de la llengua valenciana, fent-ho ells també.

Els objectius a aconseguir són, principalment, la comprensió de textos escrits i orals d’un registre estàndard i nocions bàsiques pel que fa a l’expressió oral i escrita, atenent a l’ortografia, lèxic i morfosintaxis més elemental. Els pares i mares que estiguen interessats a assistir a aquestes classes de valencià impartides per AVIVA Burjassot poden sol·licitar informació tant en els centres educatius com en l’Oficina AVIVA, situada en l’edifici municipal de la Plaza Gómez Ferrer, 4.