AVIVA presenta l’exposició “Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge”

16 març 2018|Burjassot

Des de 20/03/2018 fins a 13/04/2018

Exposició Estellés

A partir del pròxim 20 de març i fins al 13 d’abril, es podrà visitar l’exposició “Vicent Andrés Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge“, en la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura de Burjassot. La inauguració de la mostra tindrà lloc el 22 de març, a les 19h, en el marc de la presentació dels actes organitzats per AVIVA, “Estellés, 25anys sense el poeta”, per a commemorar el 25 aniversari de la mort del poeta burjassoter. AVIVA és l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix la regidora Maria Viu.

En la mostra, s’arreplega part del llegat artístic del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. Així, es podran contemplar obres tan importants com els manuscrits o documents mecanografiats originals de part del Mural del País Valencià (Homenatge a Teulada, Llibre del Puig o Retaule del Centenar de la ploma) i edicions especials de col·leccionista, en les quals va participar, com Homenatge a Picasso, Document de Morella o Dues lletres per al bolero de l’Alcúdia, entre uns altres. A més, la col·lecció també inclou gravats i aiguaforts originals de grans artistes com Manuel Boix, Manuel Alfaro, Joan Verdú o Antoni Miró, que van il·lustrar gran part de l’obra poètica estellesiana.

L’universal poeta de Burjassot no solament es va sentir interessat per l’art, el seu Mural poètic s’inspira en les obres pictòriques dels mexicans Diego Rivera i David Alfaro Siqueiros o en el clam col·lectiu del Guernica de Picasso sinó que, a més, la seua obra va servir d’inspiració per a grans artistes, que van plasmar a través del seu pinzell i dels seus gravats tota aquesta força creativa.

Per primera vegada a Burjassot, es podrà gaudir d’aquesta exposició única i especial. L’exposició podrà visitar-se des del dia 20 de març fins al 13 d’abril en l’horari habitual de la Casa de Cultura: de dilluns a divendres, de 8 h a 21h.

Més informació en la web d’AVIVA Burjassot en el correu electrònic aviva@ayto-burjassot.es o en telèfon 666 46 92 73.