Aviva i l’Oficina de Sostenibilitat regalen bosses de tela per a reduir l’ús del plàstic a Burjassot

29 maig 2018|Burjassot

bolsa tela aviva
bolsas tela aviva

Motivar a la ciutadania per a aconseguir, progressivament, la reducció de l’ús del plàstic en el municipi i entre la població és la idea que persegueix l’Oficina de Sostenibilitat Local, dependent de la regidoria de Medi ambient de Burjassot, que dirigeix la regidora Lluna Àrias. Per a treballar en aqueixa idea i amb l’estreta col·laboració d’AVIVA, l’Agència de Promoció del Valencià, dirigida per la regidora Maria Viu, s’ha posat en marxa una nova campanya de sensibilització, que es materialitzarà aquesta mateixa setmana amb el repartiment d’unes bosses de tela.

L’objectiu és que els ciutadans i ciutadanes es desfacen de l’hàbit d’utilitzar bosses de plàstic per a fer la compra, que a més de contaminants cal pagar i, en el seu lloc, utilitzar cada vegada més bosses de tela. Les que repartiran, a més, estan impreses amb il·lustracions de fruites i hortalisses acompanyades d’expressions típicament valencianes, i en valencià, que guarden relació amb aquests vegetals. “Em tornes carabassa”, “això són faves comptades” o “tira-li figues!” són algunes d’elles.

Les bosses de tela es repartiran, aquesta setmana, en tres ocasions: el dimecres 30, de 10h a 13:30h, en la porta de l’Ajuntament, coincidint amb el mercat ambulant ambulant; el divendres 1 de juny, de 16h a 20h, en la plaça Francisca Navarro (al costat de Mercadona) i el dissabte 2 de juny, de 10h a 14h, en el Mercat Municipal L’Almara. Les persones que acudisquen a una d’aquestes cites i vagen carregades amb bosses de plàstic, podran canviar-les allí mateix, per aquestes acolorides i útils bosses de tela amb missatge en valencià.