“Benestar, Formació, Territori” a debat a Burjassot CANCEL·LAT

10 novembre 2016|Burjassot

La Casa de Cultura de Burjassot acollirà, divendres que ve 25 de novembre, una de les jornades del programa “Benestar, Formació, Territori”. Es tracta d’un cicle organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i per l’àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València, conformats per quinze jornades que se celebraran de llarg de la província de València. Durant les mateixes, es debatrà sobre temes socials d’especial interés per a la ciutadania, en concret immigració, drets humans i política.

Per a la inauguració de la mateixa, que tindrà lloc a les 18 h, es comptarà amb la presència de l’alcalde de la localitat, Rafa García, Mercedes Berenguer, Diputada de Benestar Social, i Jorge Hermosilla, Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

Qualsevol persona interessada en la matèria pot assistir i la matrícula, que és gratuïta, pot realitzar-se en http://projeccio.uv.es.

La taula redona que protagonitzarà aquesta jornada versarà sobre “Política d’immigració i límits als drets: algunes qüestions pendents”. Amb la moderació de la professora Belén Cardona, del departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV, intervindran Mª Ángeles Solanes, del departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la UV, i Albert Mora, del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV. La taula redona començarà a les 18:30 hores per a, posteriorment, sobre les 19:30 hores, realitzar el debat i la clausura de la jornada.

La jornada que va a tenir lloc a Burjassot va a aprofundir en la distància existent entre una normativa d’estrangeria garantista i una praxi limitadora de drets, “exemples com les devolucions “en calent” o la realitat dels CIE, evidencien fins a quin punt continuen existint en el nostre ordenament jurídic zones de suspensió del dret”.

El programa “Benestar, Formació, Territori” compta amb la participació de professors i professores de la UV. Les jornades estan obertes al públic en general, especialment als col·lectius socials, educatius i assistencials tals com a docents, tècnics municipals, responsables polítics, estudiants universitaris, etc.