Francesco Tonucci reflexiona a Burjassot sobre si un virus pot canviar l’escola

11 octubre 2021|Burjassot

Des de 22/10/2021 fins a 22/10/2021

Tonucci

En col·laboració amb la Diputació de València, Burjassot acollirà, divendres que ve 22 d’octubre a partir de les 17.30 hores, la trobada amb el pensador, psicopedagog i dibuixant italià, Francesco Tonucci. Una trobada que comptarà amb l’assistència de 1200 persones entre les quals no faltaran professionals de tot l’àmbit educatiu.

La Diputació, representada per l’alcalde de Burjassot i vicepresident segon de l’entitat, i per Empar Folgado, diputada de l’àrea d’Educació, és l’artífex d’aquesta trobada que tindrà lloc a l’Auditori de la Casa de Cultura i en la qual es reflexionarà, amb el mateix Francesco Tonucci, sobre si “un virus pot canviar l’escola”, títol del seu últim llibre.

Els pilars fonamentals de l’educació sobre els quals treballa Tonucci tenen a veure amb tres àmbits: la importància del joc en la vida i el desenvolupament dels xiquets i les xiquetes; la promoció i participació infantil en el govern de la ciutat i el tornar l’autonomia del moviment de la infància en els espais públics.

L’acte comptarà com a conductors d’excepció amb Sandra Molines, Jorge Perpiñá i Víctor Soler, que han sigut també els directors i coordinadors de la trobada i del projecte “Repensem amb Tonucci”.

Entre el públic inscrit a la jornada, per a la qual ja no queden places, destaquen professionals de tot l’àmbit de l’educació, mestres, i estudiants, entre altres, del grau de magisteri, psicologia o treball social, així com representants polítics d’àmbit autonòmic, comarcal i municipal.

Tots ells han tingut l’oportunitat, en formalitzar la seua inscripció, de llançar qüestions, reflexions i aportacions al tema principal de la jornada, tenint en compte que el virus de la Covid-19 ha afectat, en gran manera, tant al sistema educatiu com a la comunitat educativa.

Al públic assistent a la jornada se li entregarà una bossa serigrafiada amb una vinyeta de Frato, el vessant artístic de Tonucci, on trobaran el llibre “Pot un virus canviar l’escola?”, amb un marcapàgines de “Repensem amb Tonucci”.