Burjassot acull l’inici de la Gira per la Infància i el Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut

8 octubre 2018|Burjassot

Des de 14/10/2018 fins a 15/10/2018

Gira por la Infancia

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Olga Camps, al costat de la resta d’agents socials del municipi ja ho té tot preparat per a ser, diumenge que ve 14 d’octubre, el punt d’inici de la Gira per la Infància, el projecte pedagògic i social que té com a finalitat crear una nova cultura del bon tracte a la infància. Projecte del que forma part Burjassot, dins del pla Burjassot, Ciutat Educadora.

I, no solament això sinó que, tan sols un dia més tard, el dilluns 15 d’octubre, el municipi també acollirà la celebració del Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut que comptarà amb la participació, entre uns altres, de Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Paz.

Així, els actes començaran el diumenge 14 d’octubre a les 11 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot on es posarà el punt de partida de la Gira amb la recepció dels ambaixadors de la gira i el lliurament de material. A les 12 hores donarà inici l’acte a càrrec d’una xiqueta i un xiquet de Burjassot que donaran la benvinguda a tots els presents i seran els encarregats de donar pas a les diferents persones que intervindran en aquest: l’alcalde de Burjassot, Rafa García, Antonio Salvador Jiménez, Director de la Gira per la Infància 2018, Gabriel Ordaz Olais, Director del Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut, els aspirants a ambaixadors, Manel Fernández Roca, responsable de la Gira per la Infància 2018 a Burjassot i César Romero-Maza, tècnic en Intervenció Social de l’Ajuntament de Burjassot.

Una vegada finalitzada aquesta primera jornada, el dilluns 15 Burjassot serà el punt de trobada del Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut amb activitats que es desenvoluparan entre la Casa de Cultura i el Centre Cultural Tívoli.

Al matí les activitats se centrarà en la Casa de Cultura del municipi on, des de les 9 del matí, tindrà lloc el Fòrum de Polítiques Socials de la Infància per a, a les 10 hores, donar la benvinguda als centres educatius participants i a les 10.45 hores, donar pas a la Caravana del bon tracte amb activitats educatives i participatives. El matí finalitzarà, sobre les 11.30 hores, amb un concert didàctic per la Cultura de Paz a càrrec de Paco Damas. Participen en aquest matí d’activitats els CEIP Sant Joan de Ribera i Villar Palasí, el Col·legi La Fontaine, els IESFederica Montseny i Vicent Andrés Estellés i la Coordinadora d’AMPAS de Burjassot.

Ja en horari de vesprada, de 16 a 20.30 hores serà el moment de l’inici Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut en el Centre Cultural Tívoli. Després de l’obertura oficial del Congrés, a les 16 hores, tindrà lloc la primera ponència-debat, la inaugural, a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Paz. Aquesta ponència arriba amb el títol “Per una cultura de pau i de bon tracte cap a la infància”. La segona ponència, “Polítiques municipals socioeducatives d’inclusió a Burjassot”, serà a les 17.15 hores i estarà a càrrec de César Romero-Maza, tècnic en Intervenció Social de l’Ajuntament de Burjassot.

Després d’ambdues ponències, sobre les 18.30 hores, començarà la sessió de comunicacions que comptarà amb la participació de representants de diferents universitats espanyoles.