Burjassot acull l’acte de presentació de la Gira per la Infància 2017

18 setembre 2017|Burjassot

Des de 23/09/2017 fins a 23/09/2017

La Gira por la infancia 23-09-2017

 

El Passeig de Concepción Arenal es transformarà aquest dissabte, 23 de setembre, en un gran escenari infantil per a donar la benvinguda a la Gira per la Infància 2017. En una data tan assenyalada, de la mà de la Regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa Pérez, es farà la presentació oficial de la Gira per la Infància 2017.

Aquest acte es realitzarà després d’obtenir Burjassot, el passat mes de juliol, el distintiu que acredita al municipi com a Ciutat Ambaixadora de la Infància 2017, en representació a la Comunitat Valenciana, un distinció atorgada per part del Consell Independent de Protecció de la Infància.

La presentació serà a les 10:30 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot i comptarà amb la presència de l’alcalde del municipi, Rafa García, la regidora d’Educació, Laura Espinosa, els vicepresidents de la Diputació de València, José Ruiz i Emili Altur i el president de la Gira i del Consell Independent de Protecció de la Infància, Antonio Salvador Jiménez.

Després de la presentació i fins a les 13 hores, tots els xiquets que participen en la jornada, en la qual també col·labora el Grup Scout Impeesa nº 243 de Burjassot i el CRJ Cruz Roja Juventud , podran participar en els jocs preparats, divertir-se amb els contacontes i els pinta cares, sense oblidar els murals de dibuixos sobre els drets dels xiquets i la part dedicada a la poesia.

La Gira per la Infància és un projecte pedagògic i social que té com a finalitat crear una nova cultura del bon tracte a la infància i per a açò comptarà amb una expedició de més de 200 participants de diferents països, que compartiran les seues inquietuds i experiències en programes de participació infantil en diversos llocs del món. Així, la Gira per la Infància 2017 donarà a conéixer, com a referents internacionals, els projectes “La ciudad de las niñas y de los niños” de Francesco Tonucci, “Comunidades de aprendizaje” de Ramón Flecha, “Cidade Educadora” de José Pacheco i la “Pedagogía del Movimiento Scout”.

La Gira per la Infància farà parada en l’ambaixada de Burjassot el pròxim 20 d’octubre, amb un ampli programa d’activitats que implicaran a tots els agents socials de la localitat tenint com a denominador comú el treball col·lectiu per reconéixer el dret dels xiquets i les xiquetes a la participació activa en la societat.

L’entrada de Burjassot en el projecte de la Gira per la Infància és un pas més dins del Pla Burjassot, Ciutat Educadora, que s’ha impulsat des de la Regidoria d’Educació.

Més informació en http://www.cipinfancia.org/gira.