Burjassot aprova una moció per a millorar la seguretat i la qualitat dels passos a nivell en el municipi

30 març 2016|Burjassot

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, PP i EU i l’abstenció de Ciudadanos i Totes amb Burjassot, la moció presentada de manera conjunta per PSPV-PSOE, Compromís, PP i EU, per a reclamar la millora de la seguretat i la qualitat dels passos a nivell en el terme municipal.

Recordant, per part de tots els grups polítics, la necessitat del soterrament de les vies del metro al seu pas pel municipi, els grups que van presentar i van aprovar la moció insten a “FGV a la construcció d’un pas de vianants en diferent nivell en totes les estacions de metro del terme municipal i evitar, mitjançant els elements necessaris, l’encreuament dels vianants per les vies. En el cas del tramvia, en les entrades a les estacions” se sol·licita “senyalització acústica i lluminosa quan s’aproxime una unitat ferroviària a la parada”.

Dins de les mesures aprovades en la moció, se sol·licita la realització, en l’estació de l’Empalme, “d’un túnel per davall de les vies del metro i del tramvia entre el barri de l’Empalme i el Parc Albán i un altre en el carrer València, mentre no es faça la connexió entre el túnel ferroviari i l’estació de l’Empalme”. En les estacions de Cantereria i Burjassot es demanda també la construcció d’un túnel per davall de les vies del metro i, en el pas a nivell al costat de l’estació de Burjassot-Godella, “un túnel per davall de les vies de metro en la part de Mercadona, entre la plaça Francisca Navarro i el carrer Ausiàs March, direcció plaça Ajuntament; l’eliminació del pas de vianants situat en el carrer Pilar Martí; un túnel per davall de les vies en l’actual pas de vianants perpendicular a les vies a l’inici de l’estació i la supressió del pas de vianants de l’estació en la part de Godella”.

En el cas del pas a nivell del carrer Mariano Ribera, es proposa estudiar la “viabilitat tècnica del túnel per davall de les vies del metro o, en defecte d’açò, altres mesures” i en l’estació de Godella, situada en terme burjassoter, la creació d’un “túnel per davall de les vies en l’actual pas de vianants perpendicular a les vies a l’inici de l’estació, de cara al pas a nivell de la pujada a l’Ermita”.

Mentre no es prenguen les citades mesures, la moció arreplega també la idoneïtat d’usar “senyals acústics i lluminosos i la reducció de la velocitat de les unitats ferroviàries a l’entrada de les estacions”. Així mateix, també contempla la col·locació de “portes automàtiques o portons com a substituts dels burladors actuals i la dotació de les estacions de Burjassot, Burjassot-Godella, Godella i Cantereria del personal necessari per a l’atenció d’usuaris i facilitar l’accessibilitat i la millora de la seguretat i l’atenció al client durant l’horari de pas de les unitats ferroviàries”.

L’acord serà traslladat a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i a la Direcció general de Ferrocarrils de la Generalitat, i al teixit associatiu de Burjassot.