Burjassot celebra diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona

17 febrer 2015|Burjassot

El pròxim 8 de març se celebra en tot el món el Dia de la Dona; dia en què es continua mostrant i es reivindica la lluita de la dona per la igualtat de gènere, per ocupar un lloc igualitari amb els homes en tots els àmbits socials.

Reivindicació que Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, dirigit per la regidora Lluna Àrias, porta amb si en totes i cada una de les activitats que realitza al llarg de l’any i que també estarà present, del 2 al 8 de març, en les activitats que viurà Burjassot en la seua Setmana de la Dona.

Les activitats començaran el dilluns 2 de març a les 18 hores en la Casa de Cultura amb la inauguració de l’exposició “Formas y pigmentos” d’Stella Manaut i Pepe Personal, que es podrà visitar fins al 25 de març. La mostra oferirà al visitant una selecció d’escultures en fusta junt amb creacions en pastís i cartolina. Després de la inauguració i dins pràcticament de la mateixa, la mateixa Stella Manaut serà l’encarregada de posar en escena el monòleg “Sátiras feministas”, un crida a l’alliberament de la dona en el seu pla social, personal i sexual escenificat amb molt d’humor.

La presentació de la quarta edició de la publicació “Dones amb iniciativa de Burjassot” centrarà les activitats del dimarts 3 de març, a partir de les 20 hores, en el Centre Cultural Tívoli que acollirà la presentació d’aquest treball, realitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, dirigida per Emili Altur, a través de CEMEF, SLU en la qual es narra la història de deu dones empresàries de Burjassot que lideren un projecte amb èxit.

El món dels llibres serà el protagonista del dimecres 4 de març amb la presentació, en la Casa de Cultura, a les 19 hores, de  “Mundo Avolar”, dos llibres il·lustrats per Elena Tormo i creats pels joves de Burjassot Eduardo Febrero i Sergio López, en els quals mostren la seua iniciativa innovadora per la normalització de la diversitat familiar.

El dijous 5 de març l‘activitat serà en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado a partir de les 19 hores amb la projecció del curt documental Sari Rosa, de Mª José Anrubia en el qual es mostra com a la discriminació de la dona a l’Índia li ha eixit una salvadora que vist de rosa…de Sari Rosa.

L’Associació Teatral Paraules i Dones, no podia faltar en aquesta setmana de reivindicació amb la genial posada en escena de “Más retazos y anécdotas de Burjassot” que, escrita i dirigida per Amparo Pastor, tornarà a portar el record d’antany del municipi i els costums d’altres èpoques. Serà el divendres 6 de març a les 19 hores en el Centre Cultural Tívoli.

La setmana finalitzarà el diumenge 8 de març, Dia de la Dona, a les 10 del matí en la Plaça de l’Ajuntament, lloc en què s’iniciarà una marxa unitària cap a la manifestació pel Dia de la Dona a València.