Burjassot celebra el Dia de les Escriptores amb un vídeo protagonitzat per veïnes i veïns

19 octubre 2020|Burjassot

BIBLIOTECA- Día de las escritoras octubre 2020

La Biblioteca Municipal de Burjassot, al costat d’Espai Dona, el servei municipal d’atenció integral a les dones de l’Ajuntament, s’han adherit un any més a la celebració del Dia de les Escriptores de la Biblioteca Nacional, activitat organitzada en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives i Empresàries i amb l’Associació Clásicas y Modernas, amb l’objectiu de reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història.

Enguany ho ha fet amb diferents accions i, entre elles, una molt especial: un VÍDEO protagonitzat per les veïnes i els veïns del municipi en el qual han llegit fragments d’obres de diferents autores, entre elles, els d’Isabel-Clara Simó i Carmelina Sánchez Cutillas, a les quals l’Associació Clásicas y Modernas de València realitza enguany un reconeixement públic.

No han volgut deixar passar l’oportunitat de participar en aquesta genial iniciativa l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la regidora de l’àrea de Cultura i Joventut, Estefanía Ballesteros, i el regidor de Cultura i Joventut, Javier Naharros que s’han unit a les components del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults, de l’Associació Teatral Paraules i Dones i a altres persones relacionades amb el món de la cultura de Burjassot.

A més, des de l’equip de Biblioteques s’ha realitzat el sorteig d’un lot de llibres d’autores seleccionades de la Biblioteca a través de l’Instagram i Facebook de l’àrea de Cultura entre totes i tots els participants en la iniciativa que han deixat els seus comentaris en els diferents post compartits. Així, la guanyadora de Facebook ha sigut Transi Moreno i d’Instagram @manolo_dubtes.

D’entre totes les escriptores recomanades pels participants en el concurs, Dolores Redondo i Isabel Allende són les autores més nomenades sense oblidar a J.K. Rowling, Julia Navarro, Almudena Grandes, Elvira Lindo o Gloria Fuertes.

En aquesta cinquena edició, la celebració compta amb el comissariat de l’escriptora Elvira Lindo qui ha triat el tema “L’esforç quotidià de les dones”, entorn del qual gira l’elecció de textos i autores per a la seua lectura en un acte públic, hui a les 19.00 hores, en la seu de la Biblioteca Nacional; acte que es podrà seguir des de YouTube, en aquest ENLLAÇ.