Burjassot celebra el Dia de les Escriptores amb els reconeixements a ‘Les Més Lectores’

11 octubre 2023|Burjassot

Biblioteca Municipal octubre

Un any més, l’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea de Cultura i Joventut i a través de la Biblioteca Municipal, s’ha adherit a la commemoració del Dia de Les Escriptores.  Les Escriptores de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i amb l’Associació Clàssiques i Modernes, celebren aquesta jonada, el 2023, sota el lema ‘El plaer, l’alegria i el riure de les dones’.

Per a celebrar la jornada, el consistori celebrarà dues animacions lectores i el lliurament dels reconeixements a Les Més Lectores de l’any. Serà dilluns que ve 16 d’octubre, a partir de les 18.00 hores.

A la Biblioteca Infantil, tindrà lloc una animació lectora amb la quals els participants coneixeran a quatre magnífiques autores: Gloria Fuertes, Anne Frank, Jane Austen i Agatha Christie. En primer lloc, s’explicarà als més menuts la importància del Dia de les Escriptores, destancant la necessària igualtat entre dones i homes per a desenvolupar el mateix ofici. A continuació, els participants es dividiran en quatre grups i cada cadascun investigarà sobre una escriptora de les triades.

A les 18.30 hores, l’activitat tindrà lloc a la Biblioteca d’Adults, on es commemorarà el Dia de les Escriptores i el Dia de les Biblioteques, amb el lliurament dels reconeixements a Les Més Lectores de l’Any. Enguany, han sigut dos dones: Felicia Redó, en la categoria d’adults, amb 74 préstecs, i Simratnoor Singh Kaur, en categoria infantil, amb 43 préstecs. Ambdues rebran un lot de llibres.

A més, es procedirà a la lectura de diversos fragments d’autores i escriptores essencials en la història de l’escriptura. Els textos han sigut seleccionats per la comissària d’esta edició del Dia de les Escriptores, l’escriptora Marta Sanz, i seran llegits per les components del Club de Lectura i del Grup de Teatre Paraules i Dones.