Acció comunitària de cura i respecte a l’entorn, en les 613 Vivendes, en el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

25 gener 2023|Burjassot

Dilluns que ve 30 de gener, se celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau i, a Burjassot, diferents centres educatius i entitats socials s’uniran per a commemorar aquest dia desenvolupant una acció comunitària de cura i respecte de l’entorn municipal.

Comptant amb la col·laboració de diferents àrees municipals, els IES Vicent Andrés Estellés i Federica Montseny, el CEIP Fernando de los Ríos, comerciants del barri, les ONG ‘Moviment per la Pau’ i ‘InteRed’ i les associacions cíviques del Barri de les 613 Vivendes, Marantha i Nuevas Ilusiones, han organitzat una batuda de recollida de plàstics i de paper pel Barri de les 613 Vivendes.

Després d’uns dies en què l’alumnat dels citats centres ha estat treballant en l’activitat, dins de cadascun dels projectes educatius que desenvolupen, aquesta activitat de conscienciació social començarà sobre les 11.15 hores quan totes i tots els participants es concentraran en el Poliesportiu barri. Allí es procedirà a la lectura del manifest reivindicatiu per a, sobre les 12.15 hores, després d’organitzar els grups de treball, començar la batuda de recollida de plàstics al ritme d’una batucada.

Amb aquesta acció, els organitzadors volen ser part de la millora del planeta, des del seu entorn pròxim, en aquest cas el Barri de les 613 Vivendes de Burjassot, “millorant les nostres accions del dia a dia perquè siguen més sostenibles. La sostenibilitat és una acció comunitària i quotidiana que té tots els avantatges de cuidar la terra mentre ens cuidem entre les persones”, han destacat des del CEIP Fernando de los Ríos.

Així mateix, aquesta activitat suposa també conéixer els ODS i els conceptes d’Ecodependència i Interdependència, dins de l’activitat “Mira, proposa i millora i cuida el Barri de les 613 Vivendes” de l’IES Vicent Andrés Estellés, l’objectiu del qual és per a conscienciar sobre la necessitat que les ciutats siguen més habitables i sostenibles.