Burjassot celebra el Dia Internacional de la Dona

8 març 2016|Burjassot

Burjassot, des de la Regidoria d’Igualtat, dirigida per Lluna Àrias i a través d’Espai Dona, ha dut a terme diferents activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra hui, 8 de març. En aquest 2016, Burjassot compleix 27 anys celebrant la seua particular Setmana de la Dona.

Les celebracions van començar diumenge passat 6 de març, amb una gran festa per la Igualtat de Gènere que va tenir lloc, al llarg del matí, en la Plaça de l’Ajuntament i que va reunir a un gran nombre de ciutadans i de ciutadanes, amb ganes de sumar-se a aquesta festa reivindicativa de la igualtat. La jornada lúdica també va servir per celebrar el desé aniversari d’Espai Dona, el Servei d’Atenció Integral a la Dona de l’Ajuntament de Burjassot que, des de la seua creació en 2006, porta deu anys treballant al servei de les dones del municipi, des de camps molt diferents.

A la festa van voler sumar-se, amb la seua presència i participació, nombroses entitats locals com Grup de Dones, Paraules i Dones, Dones amb Compromís, Burjassot CF, Tyrius o l’Associació de Veïns Mestre Lope- Josep Carsí de Burjassot, entre altres. Al llarg de la jornada, va haver-hi espai per al gaudi de grans i de xicotets amb contacontes per a tots els públics amb perspectiva de gènere, animacions i tallers i també per a la reivindicació amb la lectura del Manifest reivindicatiu per la Igualtat de Gènere.

El dilluns 7 de març, prop de 400 persones van omplir el pati de butaques del Centre Cultural Tívoli per a assistir a l’estrena de l’obra de teatre “Parlando a María”, a càrrec de l’Associació Teatral Paraules i Dones de Burjassot. La vesprada va començar amb la lectura, a càrrec de la regidora Lluna Àrias, del Manifest reivindicatiu per la Igualtat de Gènere i amb un esment especial a la recentment desapareguda Reme Blázquez, a qui va ser brindada la funció. També van estar presents diferents membres de l’Equip de Govern municipal com la regidora de Serveis Socials, Olga Camps, el regidor de Seguretat, Festes i Esports, Manuel Pérez Menero, el regidor de Serveis Municipals, Manuel Lozano, la regidora de Promoció del Valencià i Vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, i el regidor de Promoció Econòmica, Roc Senent.

Dirigida i escrita per Amparo Pastor i basada en el llibre amb el mateix títol, “Parlando a María”, que el tenor Giacomo Lauri Volpi va dedicar a la seua dona, María Ros, la funció, posada en escena pel Grup Teatral Paraules i Dones al complet va tenir també, entre l’elenc d’actors, a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i al regidor de Governació i Medi Ambient, Emili Altur, els qui van exercir amb soltesa els seus respectius papers.

“Parlando a María” és un homenatge a les vides d’aquests dos personatges tan importants del món de la lírica, Lauri Volpi i María Ros que, durant més de dues dècades, van viure llargues temporades a Burjassot. L’homenatge a aquests dos grans lírics es va fusionar a la perfecció, en el desenvolupament de l’obra, amb una contínua reivindicació del paper de la dona en la societat i en un crit per la igualtat de gènere.

Les activitats de la Setmana Internacional de la Dona conclouran hui, 8 de març, amb la presència del municipi de Burjassot en la Manifestació reivindicativa del Dia de la Dona que se celebrarà aquesta vesprada, a València. Des de la Plaça de l’Ajuntament del municipi, a les 18 h, eixirà un autobús, facilitat per Espai Dona, al qual es podran pujar totes les persones que hagen reservat la seua plaça amb anterioritat.