Burjassot celebra el Dia Internacional de la Família amb una activitat virtual

8 maig 2020|Burjassot

día de las familias

El pròxim 15 de maig se celebra el Dia internacional de la Família i l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria d’Educació, dirigida per Manuela Carrero, i gràcies al treball del Gabinet Psicopedagògic Municipal vol celebrar-ho amb la ciutadania d’una manera molt activa. La situació de crisi sanitària no pararà a aquest servei municipal en la celebració d’un dia tan important, més si cap, davant el panorama social actual.

Així, el Gabinet Psicopedagògic Municipal convida a les ciutadanes i als ciutadans de Burjassot a participar compartint relats, poemes curts, cartes, dibuixos (en format PDF, relats i cartes de 10-12 línies) i/o fotos (en format jpg) en els quals plasmen què és per a ells la família i el que representa i la importància de celebrar aquest dia.

Totes les creacions han d’enviar-se, de l’11 al 13 de maig fins a les 14.00 hores, al correu electrònic comunicacion@imcjb.net, perquè puguen publicar-se el dia 15 de maig en la web municipal, www.burjassot.org.

El Dia Internacional de les Famílies (família nuclear, monoparental, homoparental, estesa, assemblada i /o de fet) se celebra el 15 de maig per a crear consciència sobre el paper fonamental de les famílies en l’educació dels fills des de la primera infància, i les oportunitats d’aprenentatge permanent que existeixen per als xiquets i les xiquetes i els joves. És bon moment per a potenciar el valor social de la família com a nucli bàsic de la nostra societat.

A pesar que el concepte de família s’ha transformat en les últimes dècades, evolucionant d’acord amb les tendències mundials i els canvis demogràfics, es considera que “La Família” constitueix la unitat bàsica de la societat. En aquest sentit, destaca la funció que té en l’actualitat, principalment en temps de crisi com la pandèmia que s’està vivint. El seu valor no és solament quan es viuen moments feliços o es dona solució als problemes del dia a dia. El valor naix i es desenvolupa quan cada membre assumeix amb responsabilitat el paper que li toca exercir en aquesta unitat, ajudant així al benestar, desenvolupament i felicitat de tots els altres components de la família.

Aquesta activitat suposa una oportunitat perquè les famílies reflexionen sobre com col·laborar per a una millor convivència i, fer d’aquesta quarantena, un temps més suportable, aprenent una nova forma de vida de suport entre familiars. És una oportunitat perquè els seus membres siguen reconeguts des del més menut al més gran, és un temps de qualitat on les famílies poden exercir aqueixa connexió amb els fills i poder aconseguir un contacte més íntim.