Burjassot celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una divertida Animació Lectora

1 juny 2023|Burjassot

Des de 06/06/2023 fins a 06/06/2023

La Biblioteca Infantil i el parc de la Granja seran els espais en els quals Burjassot commemorarà el Dia Mundial del Medi Ambient, jornada que se celebra cada 5 de juny des de 1972. 

Perquè aquesta jornada siga recordada per les xiquetes i els xiquets del municipi i coneguen la importància de cuidar l’entorn que els envolta, l’equip de les Biblioteques Municipals ha programat una divertida Animació Lectora, la qual tindrà lloc el dimarts 6 de juny, a partir de les 19.00 hores, i que tindrà lloc entre la Biblioteca Infantil i un dels pulmons verds més bonics de Burjassot, el Parc de la Granja. 

El lema de 2023 del Dia Mundial del Medi Ambient és “Sense contaminació” per plàstics; reivindicació a la qual s’uneix també la Biblioteca Infantil, a través de l’Animació Lectora “La crida de la Natura”. L’activitat començarà a l’esplanada de la Casa de Cultura parlant dels problemes que afecten la natura i les mesures que cal prendre per a cuidar-la. A continuació, es realitzarà una lectura en veu alta del llibre “Et regale el món”, en el qual es destaquen les meravelles de la natura. Es convidarà als participants adults, i als menors que ja sàpien, a llegir un fragment, de manera que el llibre passe de mà en mà i es genere una lectura col·lectiva. En aquesta activitat els xiquets i les xiquetes han d’anar acompanyats, almenys, d’un adult.

Finalment, l’activitat es completarà amb una part de taller que combina exploració i cura de la naturara i, per a això, tots els participants es desplaçaran al parc de la Granja. Primer es farà un exercici curt d’escolta, en el qual tot el grup tancarà els ulls i pararà atenció a l’entorn que li envolta, amb els seus sons i olors que es comentaran en veu alta després. A continuació, es repartiran uns quaderns de camp, fets amb paper reciclat, perquè cada família realitze el seu propi diari de la natura, en el qual podran dibuixar, anotar o reunir elements de la seua exploració pel parc.

Per a finalitzar, es mostrarà diversos llibres sobre la cura del planeta i contes on els protagonistes són espècies marines que els petits usuaris de la Biblioteca Infantil podran agafar prestats.