Burjassot celebra la cerimònia de lliurament del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés

8 maig 2017|Burjassot

Des de 12/05/2017 fins a 12/05/2017

A escassa distància del carrer on va nàixer i també molt prop d’on va aprendre l’ofici familiar, el poble de Burjassot tornarà a retre el seu particular homenatge, com fa cada primavera, al seu poeta més il·lustre i universal, Vicent Andrés Estellés. Serà en el marc de la cerimònia de lliurament del XVII Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, que tindrà lloc en l’antic Mercat Municipal del municipi (c/ Jorge Juan), divendres que ve 12 de maig, a partir de les 20 h. Es tracta d’uns dels certàmens de poesia més prestigiosos, en llengua valenciana, que l’Ajuntament de Burjassot convoca amb periodicitat anual, amb la intenció de mantenir viva la flama estellesiana i contribuir a la creació poètica en valencià.

Reunit el passat mes de desembre de 2016, el Jurat del certamen conformat per Elm Puig, guanyador de l’edició de l’any passat, Begonya Pozo i Ana Ballester, va fallar el nom del guanyador. Es tracta del poeta barceloní Albert Garcia Elena (Barcelona, 1970) que es va alçar amb el premi, d’entre els 32 poemaris presentats a concurs, per la seua obra presentada, Tòtem Ordre, publicada per Edicions Bromera, entitat col·laboradora del Certamen, des de la seua creació.

El premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, dotat amb 9000 euros, serà lliurat per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui lliurarà la Sitja commemorativa a Albert García Elena, el qual compartirà amb el públic alguns dels poemes que formen part de Tòtem Ordre. La cerimònia es completarà amb l’actuació de l’associació estellesiana “Rodonorsinvictes” que, amb les veus dels rapsodes Olga Suàrez i Luis Batalla, recitarà, una selecció de poemes d’Estellés.

A la vetlada literària, a la qual es pot assistir amb invitació, acudiran nombroses personalitats de la cultura valenciana a més d’un nodrit grup de representants del teixit associatiu de Burjassot.