Burjassot celebra la festa en honor a Sant Miquel i a la seua patrona, la Mare de Déu de la Cabeza

25 setembre 2017|Burjassot

Des de 29/09/2017 fins a 30/09/2017

Virgen de la Cabeza

 

El municipi de Burjassot celebra al setembre, la festa en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Cabeza, una festivitat sempre acompanyada per una altra, la que ret homenatge a Sant Miquel Arcàngel. Dimarts passat 19 de setembre, la tradicional i sempre multitudinària processó de la Baixada va traslladar la imatge de la patrona des de l’Ermita de Sant Roc fins a l’Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel on, a partir de hui, 20 de setembre, i fins al dia 28, se celebrarà el Novenari en el seu honor, tots els dies, a partir de les 19:30 h.

El 29 de setembre, Festivitat de Sant Miquel Arcàngel, la jornada començarà a les 8 h, amb el volteig general de campanes i amb una despertà. A les 20 h, tindrà lloc la solemne Eucaristia en honor al titular de la Parròquia, Sant Miquel Arcàngel, una missa que serà cantada pel Cor Ciutat de Burjassot. Una vegada finalitzada, eixirà la processó des del temple parroquial amb la imatge de Sant Miquel, seguint el recorregut habitual. De tornada a l’Església, un ramillet de focs artificials donarà pas al tret de 21 salves en honor a la Patrona, en la vespra del seu dia.

El dissabte 30 de setembre, dia de la Patrona dels burjassoters, la jornada festiva començarà d’hora, a les 8 h, amb el volteig general de campanes. A partir de les 9 h, les Clavariesses de la Mare de Déu de la Cabeza 2017 aniran eixint de les seues cases, acompanyades de les seues cirials, per a viure el dia més important de l’any des que van començar aquesta marxa. Enguany, la Clavaria de la Mare de Déu de la Cabeza 2017 està integrada per Andrea Resina, com Clavariessa Major, María Mosqueda, Paula Parra, Isabel Carbonell, Alba Lara, Mariam Martínez María Orero i Pilar San Andrés. Una vegada reunides totes les clavariesses i amb l’acompanyament musical de l’Agrupació Musical Los Silos, es dirigiran en cercavila a l’Església Parroquial on a les 12 h, se celebrarà la Missa Major en honor a la Patrona, concelebrada pels sacerdots que exerceixen el seu ministeri a Burjassot. Finalitzada l’Eucaristia, clavariesses, autoritats, cirials, amics i familiars, veïns i veïnes de Burjassot, visitaran, com és tradició, als ancians i ancianes de la Llar Sequera.

La festa continuarà a les 14:30 h, en la Plaça de l’Ajuntament, amb el tret d’una gran mascletà en honor a la Patrona de Burjassot que, enguany, serà disparada per la Pirotècnia Ricasa. A la vesprada, a les 20, eixirà la solemne processó amb la imatge de la Verge, juntament amb les imatges del patró, Sant Roc i de Sant Miquel Arcàngel des de la Parròquia, sent aquest el seu recorregut: Bisbe Muñoz, Plaça Sequera, Màrtirs de la Llibertat, Fermín Galán i García Hernández, Rubert i Villó, Mendizábal, Godella, fins a arribar a l’Ermita de Sant Roc. Una vegada la imatge de la Verge farà la seua entrada en la seua Ermita, els assistents cantaran la Salve en el seu honor davant la imatge original que presideix l’Ermita.

La festivitat en honor a la patrona de Burjassot conclourà amb la celebració de la Rodà i la Pujà de Sant Roc, en companyia de la Clavaria de Sant Roc 2018 i dels components de la Penya El Coet.