Burjassot celebra la I Fira de les Orquídies

28 febrer 2019|Burjassot

Des de 22/03/2019 fins a 24/03/2019

I Feria de las Orquídeas 22-23 y 24 marzo 2019

El pròxim cap de setmana del 22 al 24 de març, l’Antic Mercat de Burjassot albergarà la I Fira de les Orquídies, la celebració de les qual és una iniciativa de la regidoria de Turisme, dirigida pel regidor Roc Senent juntament amb l’Associació Amics de les Orquídies de Burjassot (AOB) i que es materialitza a través de CEMEF.

La I Fira de les Orquídies s’obrirà al públic el divendres 22 de març, a partir de les 16h amb la venda de plantes, encara que serà a les 19h quan tinga lloc l’obertura oficial de l’esdeveniment floral amb la presència de l’alcalde, Rafa García i del regidor de Turisme, Roc Senent. Tant el dissabte 23 com el diumenge 24, la Fira estarà oberta en horari de matins de 10h a 14h i de vesprada, de 16h a 21h i al llarg de les dues jornades estarà activa la venda de plantes.

El dissabte a les 11h, se celebrarà una xarrada a càrrec del biòleg Aurelio Peña sobre les orquídies del Parc Natural del Túria. A les 12h, el mateix Aurelio Peña i Fernando José Feliu oferiran una xarrada sobre les plantes medicinals valencianes mentre que, entre les 16h i les 20h, hi haurà tallers sobre usos i aplicacions de les plantes medicinals, així com elaboració de cremes i olis. Per part seua, l’Associació Valenciana del Bonsai treballarà un arbre, in situ, perquè els afeccionats puguen contemplar aquesta pràctica que és tot un art.

El diumenge a les 11h, Manuel Lucas, gerent de “El Orquidiario d’Estepona”, oferirà una xarrada sobre “el virus del orquiadicto”. Per part seua, l’AOB oferirà, de 12h a 14h, un taller de trasplantament d’orquídies i a les 16h oferirà una nova xarrada sobre el cultiu d’aquestes plantes tan peculiars.

A les 18h del diumenge, se celebrarà la rifa de plantes donades pels planteristes als compradors de qualsevol planta fins que, poc després es done per clausurada la primera edició d’aquesta fira.

Les orquídies (Orchidaceae) són una família de plantes monocotiledònies que es distingeixen per la complexitat de les seues flors i per les seues interaccions ecològiques amb els agents pol·linitzadors i amb els fongs amb els quals formen micorrizes. La família comprén, aproximadament, 25 000 espècies, per la qual cosa resulta ser una de les famílies amb major riquesa específica entre les angiospermes. A aquesta diversitat natural se li sumen 60 000 híbrids i varietats produïdes pels floricultors.