Burjassot celebra la Setmana dels Majors 2023, del 2 al 5 de maig

20 abril 2023|Burjassot

Setmana dels Majors 2023

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Majors i l’Equip de Dinamització de la Tercera Edat, que dirigeix Mª Ángeles Navarro, està organitzant la celebració de la Setmana dels Majors, que tindrà lloc del 2 al 5 de maig i que, en 2023, aconsegueix ni més ni menys que la seua XXXV edició. El Consistori compleix així 35 anys dedicant completament uns dies als nostres majors, en una de les celebracions més consolidades del calendari anual.

La Setmana dels Majors començarà el dimarts 2 de maig amb una activitat de dinamització en pro de l’envelliment actiu. De la mà de la Fundació Musol i l’associació Luna de África, el Centre Social Tierno Galván acollirà un taller de danses africanes, a partir de les 10.30 h. A través de la música i el ball propis del continent africà, les persones que acudisquen passaran una estona agradable amb un taller que pretén fomentar la interculturalitat i també el moviment dels majors. L’activitat és gratuïta i de lliure entrada, fins a completar l’aforament. Aqueix mateix dia a la vesprada, a les 17.30 h, recollirà el testimoni de l’activitat la Rondalla de l’Associació Cultural Montau, que oferirà un concert participatiu, també en el Centre Social Tierno Galván.

El dimecres 3 de maig, la programació es traslladarà al Centre Social Vila del Pilar, on la Junta Directiva, en col·laboració amb el Consistori, oferirà un dinar popular seguit de vesprada de ball per a totes les persones que s’apunten. Les inscripcions (3,5 euros) es podran realitzar els dimarts i dijous, de 10 h a 12, en la Vila del Pilar .

La celebració de les Noces d’Or dels matrimonis de Burjassot que es van donar el ‘Sí que vull’ fa 50 anys també entren, en aquesta ocasió, en la programació preparada pel Consistori per a celebrar la Setmana dels Majors. L’esdeveniment, que reunirà en el Centre Cultural Tívoli a més de quinze parelles que es van casar a Burjassot en 1973, tindrà lloc el dijous, 4 de maig, a les 19 h.

Finalment, la Setmana dels Majors 2023 finalitzarà el divendres 5 maig amb més activitats. Al matí, a les 10.30 h i en el Centre Social Vila del Pilar, se celebrarà també el taller de danses africanes per a fomentar un envelliment actiu, una activitat de la Fundació Musol i l’associació Luna de África per a l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. A la vesprada, un multitudinari berenar amb sessió de ball inclòs posarà el fermall final a la Setmana dels Majors. Per a poder assistir al berenar, cal inscriure’s els dimarts i dijous, de 10 h a 12 h, en el Centre Social Vila del Pilar.