Burjassot celebra el seu dia gran de les Festes, Sant Roc, precedit de la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció

17 juliol 2018|Burjassot

Des de 15/08/2018 fins a 16/08/2018

San Roque

Burjassot viurà el dia gran de les seues festes patronals, el dimecres 16 d’agost, amb una jornada en la qual, des de primera hora del matí, els actes es multiplicaran en el municipi de mans de la Clavaria de Sant Roc, encapçalada per Eros Quesada com a Clavari Major. Una jornada en la qual no faltarà l’acompanyament per part del regidor de Festes, Manuel Pérez Menero.

El dia gran de les festes burjassoteres estarà precedit per la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció que, el dimecres 15 d’agost, farà que les clavariesses siguen les protagonistes des de primera hora del matí ja que, a les 11 hores, està previst que es concentren en la Plaça de la Concòrdia per a, en cercavila, arribar fins a l’Església de Sant Miquel on tindrà lloc la missa major. A continuació, cap a les 14 hores i en la Plaça de l’Ajuntament serà la mascletà a càrrec de Pirotecnia Caballer FX. La jornada finalitzarà amb la processó en honor a la Mare de Déu, amb eixida a les 20.30 hores des de l’Església de Sant Miquel i amb l’actuació musical que, a partir de les 23 hores, posarà la nota musical en la Plaça de l’Ajuntament.

Amb el temps just per a recuperar-se, el 16 d’agost, Burjassot viurà el seu dia més important de les festes, el del Patró, Sant Roc. La jornada començarà a les 9 del matí en l’Ermita del Patró on l’Associació Amics de Sant Roc oferirà al sant una missa en el seu honor. Després d’aquesta, tots els assistents podran degustar orxata i fartons, oferits per l’entitat burjassotera.

A les 11.30 hores, serà la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament, des d’on realitzaran el cercaviles cap a la parròquia de Sant Miquel, on tindrà lloc la missa major en honor a Sant Roc, a les 12 hores. Després de la missa, la Clavaria i els seus acompanyants es dirigiran, acompanyats de l’Agrupació Musical Los Silos, a la Plaça de l’Ajuntament on, sobre les 14 hores serà la mascletà, patrocinada per la regidoria de Festes.

A la vesprada, des de la parròquia de Sant Miquel, tindrà lloc a les 20.30 hores la solemne processó en honor al patró de Burjassot, Sant Roc, en la qual es recorreran els carrers del municipi pel recorregut habitual, comptant amb l’acompanyament de la banda de l’Agrupació Musical Los Silos.

A les 23.30 h començarà la Pujà de Sant Roc, declarada festa d’interés turístic local, en la qual el Sant, eixint de la parròquia de Sant Miquel i acompanyat també de la Penya El Coet, recorrerà els carrers del municipi fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la Rodà del sant. Una vegada finalitzada, es continuarà el trajecte fins a arribar a l’Ermita.

Per a finalitzar les festes, es dispararà un castell de focs artificials que tindrà lloc sobre la 01.00 h en l’aparcament de les Palmeres i que posarà el punt i final a les Festes del 2018 de Burjassot en honor al seu patró, Sant Roc.