Burjassot celebrarà la Festivitat de Sant Antoni Abat el diumenge 26 de febrer

13 febrer 2017|Burjassot

Després d’haver de suspendre el passat mes de gener la tradicional benedicció d’animals en honor a Sant Antoni Abat, a causa de les males previsions meteorològiques que anunciaven pluja intensa a Burjassot, l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Benestar Animal, dirigida per Olga Camps, al costat de la Penya del Cavall i amb la inestimable col·laboració de Pepe “Pancheta”, han marcat una nova data en el calendari: diumenge que ve 26 de febrer, sobre les 12:45 hores.

La Plaça dels Furs serà, un any més, punt de trobada dels animals de companyia, els carros i les muntures per a celebrar la citada benedicció de Sant Antoni. Una benedicció molt especial i multitudinària a la qual, a més dels animals de companyia, es van a unir prop de 25 propietaris de quadres i uns 60 cavalls i egües i es realitzarà un reconeixement especial a dos joves de Burjassot, Juan García Martínez i Roser Serrano Pons.

En el cas de Juan, de tan sols 16 anys, s’ha proclamat Campió de la Comunitat Valenciana d’Alta Escola, nivell mitjà, un campionat que cap menor de 20 anys i amb una muntura de menys de 10 anys, ha aconseguit mai.

Per la seua banda, l’amazona Roser tan sols té 14 anys i ja és esportista d’alt rendiment, tal com ho ha assenyalat el Consell Superior d’Esports. Roser ha sigut representant de la Selecció Espanyola i, al costat del seu equip, el passat any va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat d’Europa, va ser primera classificada en categoria infantil en el Campionat d’Espanya 2016 i ha obtingut la Medalla d’Or, en la mateixa categoria, del Campionat de la Comunitat Valenciana de Domatge Clàssic, per tercer any consecutiu.

La concentració dels animals de companyia serà en la zona del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, mentre que en el cas de les muntures i carros es realitzarà en la Plaça del Pouet, on tenen major amplitud de moviment. Una vegada concentrats tots els animals s’iniciarà la desfilada, començant pels animals de companyia que a més de rebre la citada benedicció també se’ls farà lliurament del tradicional panet de Sant Antoni, la garrofa i una estampa commemorativa. Després del seu pas, serà el moment de les muntures i dels carros que també rebran el citat detall en el seu primer pas per la benedicció.

Els animals són protagonistes indiscutibles d’aquest matí a Burjassot al qual tot el municipi està convidat donada l’espectacularitat de la passada de les muntures i carros i la gran quantitat d’espècies d’animals de companyia que passen a la benedicció.