Burjassot consciencia als joves en l’ús correcte de les noves tecnologies i les xarxes socials

8 novembre 2023|Burjassot

Taller pantallas educación

L’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials està a l’ordre del dia i, bona prova d’això, és que els telèfons compten amb infinitat d’aplicacions que s’usen de manera habitual per part de la ciutadania. Un ús responsable de totes elles és necessari per a ajudar als més joves, a no crear-se dependència respecte als seus dispositius mòbils o ordinadors.

Partint d’esta premissa, l’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria d’Educació dirigida per Manuela Carrero, ha celebrat uns tallers de sensibilització per a formar a l’alumnat de primària i secundària en l’ús adequat de les xarxes socials.

Estos tallers s’han desenvolupat en els centres educatius gràcies a Pantalles Amigues, una entitat nascuda l’any 2004 amb la missió de promocionar l’ús segur i saludable d’Internet i altres TIC, així com el foment de la ciutadania digital responsable en la infància i l’adolescència. Desenvolupen projectes i recursos educatius per a la capacitació de xiquets, xiquetes i adolescents, de manera que puguen desembolicar-se de manera autònoma en Internet, sent l’objectiu final que desenvolupen les habilitats i competències digitals que els permeten participar de manera activa, positiva i saludable en la Xarxa.

Temes tan rellevants com el ciberassetjament, el sexting, la sextorsión, el grooming, la seguretat i la privacitat són algunes de les temàtiques que s’han abordat en estos tallers que s’han dut a terme en els centres educatius que han acceptat participar.