Burjassot commemora el Dia Europeu de la Mediació i recorda a la ciutadania que disposa del servici ‘Mediaprop’

16 gener 2024|Burjassot

mediaprop

Diumenge que ve 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, una data triada en commemoració de l’aprovació del primer text legislatiu sobre mediació familiar a Europa a través de la Recomanació R (98) 1, sobre Mediació Familiar, aprovada pel Comité de Ministres del Consell d’Europa el 21 de gener de 1998.

Per a commemorar este dia, l‘Ajuntament de Burjassot està recordant esta setmana, a través dels seus mitjans de comunicació, l’existència del servici municipal Mediaprop, enfocat a la resolució de conflictes de manera alternativa a la via judicial i basant el seu treball en la mediació.

Des d’este servici municipal, situat a la Casa de Cultura i al qual es pot acudir els dimarts de 9.00 a 14.00 hores mitjançant cita prèvia, assenyalen com la mediació oferix nombrosos avantatges respecte a altres sistemes. Un bon exemple és que els seus acords tenen caràcter vinculant per a les parts, aconseguix solucions més ràpides i econòmiques, és àgil i flexible i, a més, permet també acords personalitzats possibilitant resultats més estables i duradors, entre altres.

En utilitzar la mediació, s’evita també la dilació de sotmetre les discrepàncies als processos judicials, per la qual cosa també es reduïx el cost emocional i econòmic del procés; permet acords totals, però també parcials i possibilita la recuperació de la relació entre les parts en conflicte aconseguint recuperar la confiança i el respecte mutu.

Mediaprop Burjassot és un servici finançat per la Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia de la Generalitat Valenciana, dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. A ell es pot dirigir la ciutadania per a informar-se sobre la mediació com a alternativa al procés judicial i sol·licitar la celebració de sessions de mediació intrajudicial i extrajudicial.