Burjassot commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb diferents accions formatives i educatives
30 novembre 2021|Burjassot
Aquest dimarts 30 de novembre, es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, celebració internacional que té com a objectiu crear consciència sobre la importància de l’educació i visibilitzar el compromís dels governs locals per a situar-la com a vector generador de benestar, convivència, prosperitat i cohesió social.
Des de l’Ajuntament de Burjassot, membre actiu de la Xarxa Estatal de Ciutat Educadora, a través de la regidoria d’Educació, dirigida per Manuela Carrero i a través del Gabinet Psicopedagògic Municipal, s’han programat diferents activitats per a commemorar la jornada que enguany té com lema “La ciutat no deixa a ningú arrere”. A més, Burjassot, com a Ciutat Educadora, és present en el VÍDEO que recull totes les iniciatives i activitats realitzades al llarg de 2021 per tota la xarxa de Ciutats Educadores.
D’una banda, s’ha programat, per a dimecres que ve 1 de desembre a les 18.00 hores en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, una jornada formativa per a famílies amb xiquets o xiquetes que diagnosticats amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Amb el títol “ TEA en el meu fill o filla. No m’ho expliques, demana’m que ho faça”, la jornada s’ha pensat per a orientar a les famílies en el seu dia a dia. La sessió serà impartida per Aránzazu Ramos del Olmo, psicòloga general sanitària especialista en Autisme i Trastorns del Desenvolupament.
Així mateix, s’ha preparat una activitat en les Escoles Infantils Municipals i per part de l’alumnat del Programa d’Aula Compartida (PAC) del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, en la qual les pròpies Escoles compartiran les seues experiències amb l’alumnat de segon d’ESO del PAC.
Aquest programa, en el qual participa l’alumnat de l’IES Federica Montseny, estableix un espai educatiu compartit dins d’un entorn formatiu, combinant les activitats lectives amb tallers o altres activitats pràctiques per a l’aproximació al món laboral. Es tracta d’un programa específic d’atenció a la diversitat que té com a finalitat previndre i reduir l’absentisme i l’abandó prematur del sistema educatiu. Els joves del projecte interpretaran, a les Escoles Infantils Municipals, el conte “L’Eruga Goluda” i organitzaran un contacontes.
Totes les activitats estan ideades perquè els menors i les seues famílies participen activament mitjançant el diàleg intergeneracional.