Burjassot commemora el Dia Internacional de la Dona amb una setmana plena d’activitats gratuïtes per a totes les edats

13 febrer 2020|Burjassot

Cartell 8M programació val
Foro Espai Dona

Municipi implicat des de totes les seues àrees i serveis en la lluita per la igualtat de gènere, Burjassot ha preparat una variada programació d’activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona que, cada 8 de març, és una cita marcada en el calendari.

A través d’Espai Dona, el servei municipal d’atenció integral a les dones de l’Ajuntament de Burjassot, dependent de la regidoria d’Igualtat i Feminisme, dirigida per l’alcalde de la localitat, Rafa García, del dimarts 3 al diumenge 8 de març se succeiran els actes en el municipi.

Les activitats començaran el dimarts 3 de març, a les 19.00 hores, en el Centre Social Ausiàs March. En ell, tindrà lloc l’activitat del “Cercle de Dones”, un espai terapèutic de trobada de dones per al creixement individual i la creació de vincles grupals de la mà de Alejandra Esteller i Gabriela Álvarez. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia en Espai Dona, fins al 2 de març, telefonant al 963 906 718, enviant un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es o acudint a les dependències d’Espai Dona, al carrer Colón, 40. Aquest taller està adaptat a persones amb deficiències auditives amb l’objectiu de crear no sols un espai de coneixement i suport, sinó també d’integració.

Un dia més tard, el dimecres 4 de març, a les 20.00 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament, tindrà lloc la X Edició dels premis “Dones amb Iniciativa”, en aquest cas, de la mà de la regidoria de Comerç, dirigida per Rosa Coca, a través de CEMEF SLU.

El dijous 5 de març és el dia del teatre, un any més comptant amb la col·laboració i ajuda inestimable de l’Associació Teatral Paraules i Dones, nascuda d’un taller de teatre d’Espai Dona. Enguany, a les 19.00 hores, en el Tívoli, representaran de nou la seua primera obra, “Mujeres”, escrita i dirigida per Amparo Pastor. L’obra posa en valor la història de les dones que compten amb un carrer amb el seu nom a Burjassot: qui són? què van fer perquè els posaren el seu nom a aqueix carrer? Tot es coneixerà amb aquesta representació teatral amb perspectiva de gènere i gran aportació cultural.

El Centre Socioeducatiu Díaz Pintado serà el punt de trobada de l’activitat del divendres 6 de març. En aquest cas, a partir de les 17.30 hores, el centre acollirà la jornada “Supera-t”, una xarrada, tertúlia i pachanga participativa de futbol amb l’objectiu de fomentar la igualtat de drets a través de l’esport. Tindrà lloc de la mà de Patricia Campos i Chema Lamirán.

La xarrada prèvia a la pachanga serà impartida per la mateixa Patricia, fundadora de “Deporte con valores” i l’ONG Goals for Freedom. Patricia és expilot de l’Armada Espanyola i entrenadora europea d’un equip de futbol en Estat Units, a més de comptar amb infinitat de reconeixements i guardons.

Finalment, el diumenge, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Espai dona anima a tota la ciutadania a participar en la marxa commemorativa del dia que tindrà lloc a València, amb la pancarta del Fòrum de participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot i la batucada Green Gos. L’eixida dels autobusos serà a les 16.30 hores des de la Plaça de l’Ajuntament.

És necessari fer la reserva de la plaça de l’autobús, que és gratuïta, telefonant al 96 390 67 18, enviant un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es o acudint a les dependències d’Espai Dona, al carrer Colón, 40. El termini finalitza el 5 de març.