Burjassot dedica la programació de maig de les seues Biblioteques Municipals a la interculturalitat i serà seu de la VLC Negra

30 abril 2018|Burjassot

Interculturalidad

Afavorir la convivència entre els diferents grups i cultures presents, fomentar el pluralisme cultural, afavorint amb açò la igualtat, la tolerància i la solidaritat. Aquests valors van a ser la base de les activitats gratuïtes d’animació lectora que les Biblioteques Municipals de Burjassot han programat per al mes de maig tant per a xiquets com per a adults.

A més, el municipi serà el dimarts 8 de maig, seu de la VLC Negra 2018, rebent la visita de Gerardo Herrero, Fernando Marías, Rafael Maluenda, Juan Madrid i Joan Lagardera a partir de les 19 hores en la Casa de Cultura. Una acció més de l’equip de Biblioteques Municipals perquè els seus usuaris participen en totes aquelles activitats relacionades amb el món de la literatura, la lectura i els llibres. Tota la informació sobre la VLC Negra pot consultar-se en la web del certamen, www.valencianegra.com.

Les animacions lectores començaran el dijous 3 maig, a les 18 hores en la Biblioteca Infantil, amb l’animació Colòmbia ve amb el conte Rin rin renacuajo realitzada per una mamà usuària de la biblioteca, Clara María Rodríguez que donarà a conèixer el citat conte popular de Rafael Pombo. Abans de mostrar totes les aventures del conte, els participants coneixeran Colòmbia i els seus costum, la seua cultura i els seus detalls més característics a través d’un vídeo. Per a finalitzar l’activitat es podran acolorir divertits dibuixos de granotes.

El segon dels països que podran conèixer els i les xiquetes de la Biblioteca Infantil serà Veneçuela, en l’animació lectora que tindrà lloc el dijous 10 de maig a les 18 hores en la Biblioteca Infantil. Durant la mateixa, realitzada també per una usuària de la Biblioteca, Janet Cuevas, al costat del seu fill Luis Miguel, es coneixeran els trets més característics de la cultura veneçolana, a través d’algun dels seus contes com Tío conejo, tío tigre, escrit per Antonio Arraiz.

Aqueix mateix dia, però a les 19 hores i en la Casa de Cultura, tindrà lloc la presentació del lliure Abecedario de flores, d’Alfredo Cot González, de l’Editorial Mauro Guillem (Jam edicions). En la presentació, a més de l’autor, participaran l’editor, Mauro Guillén i l’escriptor Antonio Andújar.

Entrant en la segona part del mes, el dimarts 15 de maig a les 18 hores la Biblioteca Infantil viatjarà fins al Marroc, un país amb una gran diversitat històrica i cultura. Novament, l’activitat estarà realitzada per una usuària de la biblioteca originària del país, Nabila El Hadri que estarà acompanyada de la seua neboda Rim. Entre les dues mostraran on està situat el país, donaran a conèixer un conte popular marroquí i ensenyaran diferents paraules en àrab i com es lligen els llibres escrits en aquest idioma. La setmana finalitzarà, el divendres 18 de maig, amb la presentació d’una nova publicació, Madalenas sin azúcar, de Paco Arenas, de Letrame. Grup Editorial. Paco estarà acompanyat en la presentació pels escriptors Mª Nieves Michavila i Antonio Andújar.

La sessió del Club de Lectura, el divendres 25 de maig a les 19 hores i el Mercat del Bescanvi, el dijous 31 de maig, de 17:30 a 19:30 hores, ambdues en la casa de Cultura, seran les activitats que tancaran el mes de maig per a les Biblioteques Municipals.